Najkomercijalniji film drugog tisućljeća, u režiji Jamesa Camerona 2020. godine ponovno se vraća na filmska platna, ovog puta u suradnji s TSG Entertainmentom. Avatar 2, nastavak SF franšize ovog kultnog redatelja nakon više od desetljeća pokušat će naslijediti uspjeh svog istoimenog prvijenca i već se razvija velikom brzinom, a ukupno se očekuju četiri njegova dijela. Osim već potvrđenih Na’vija/Zemljana koje utjelovljuju Sam Worthington kao Jake Sully, Zoe Saldana u ulozi Neytiri, Joel David Moore kao Norm Spellman i Sigourney Weaver u liku Grace, dvojka nam donosi još poznatih Avatar lica.


Tyne Patterson vraća se u plavom izdanju za Avatar 2

Iako je njezin lik imao dosta potencijala u prvom dijelu, obožavatelji nisu bili sigurni hoće li se C.C.H. Pounder vratiti kao Mo’at u sada već potvđenom nastavku. Srećom, zvijezda serija Sons of Anarchy, Warehouse 13, CSI: New Orleans i horora Orphan ipak nije napustila Pandoru tako da ćemo ju opet imati prilike vidjeti kao Tsahik, odnosno duhovnog vođu Omaticaya klana gdje će nam na isti (ili bolji) način pokušati prenijeti mističnu stranu Na’vi kulture. Važna je i njezina povezanost s Jakeom Sullyjem koji se u potpunosti prilagodio ovim vanzemaljskim humanoidima kao ratnik i vođa jer mu je upravo ona glavna zvijezda vodilja u njegovom učenju i snalaženju na šarolikom petom Polyphemusovom mjesecu. Potvrđeno je kako se Avatar 2 glumcima pridružuje i Oona Chaplin koju smo imali prilike vidjeti u Game of Thrones ulozi Talise Maegyr (kasnije Stark). Nadamo se kako joj Lannisteri ovaj put neće prenijeti slične pozdrave.

Sama radnja ovog i idućih nastavaka još uvijek nije poznata, ali jasno je kako će se sve ponovno odvijati na šumovitoj Pandori te da će svaki dio imati svoju jedinstvenu priču. Ipak, s ovakvom glumačkom postavom koja je uvijek važna za uspjeh filma očekujemo da i tijek događanja u njemu bude jednako zanimljiv. Obzirom kako su specijalni efekti srž Avatar filmova, možemo pretpostaviti samo njihov napredak jer 2020. godina je svakako daleko ispred 2009-te ne samo u brojkama, nego i u tehnološkim inovacijama pošto se već danas glumci većinu vremena nalaze ispred zelenog platna. Cameron nas je natjerao na zaborav ove filmske SF uspješnice te se nadamo da će nas na jednak način i vratiti u Pandora state of mind. Avatar 2 datum izlaska predviđen je za 18. prosinac 2020. tako da imamo još dosta vremena za timarenje svojih Mountain Bansheeja dok čekamo nove spektakularne pustolovine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *