Fanovi Star Wars serijala znaju kako je Zvijezda Smrti, iliti Death Star, među najstrašnijim oružjima u čitavoj galaksiji. Situacija je slična i u Eve Online: ‘Keepstar’ brodovi su Evein odgovor na Zvijezdu Smrti te su jedan od rijetkih prizora u cijelom virtualnom svemiru. Zbog njihovih sposobnosti, još je rjeđe vidjeti njihovo uništenje, no upravo je to prizor kojem su svjedočile tisuće gamera.


Čini se da ovdje garancija neće pokriti štetu

Pored pokojeg intergalaktičkog pokolja, Eve Online se sastoji i od pažljivog skupljanja resursa i gradnje svoje flote. Izgraditi Keepstar brod se smatra jednim od najtežih postignuća u igri jer, kako PCGamer objašnjava, potrebni su mjeseci rada od strane organizirane skupine igrača kako bi borbena palača bila gotova.

Zašto ju onda uništiti? Pa, valja napomenuti da Eve ima podosta organiziranih skupina i, kako to inače biva, rijetko su u dobrim odnosima. Ne samo da je Keepstar statusni simbol, već je sposoban uništiti čitavu flotu brodova što je bila dovoljna motivacija da mu galaktičke face stanu na kraj.

Gradnja Eveovog Keepstara je bila poduža, no bilo je i samo razaranje. Dva klana sa svake strane su se mjesecima borila u istom sektoru dok se jedna od njih nije morao povući, ostavljajući za sobom svoj Keepstar.

Pošto je ovo prvi put u povijesti Evea da će Keepstar brod biti uništen, skupio se rekordni broj igrača za sudjelovanje ili gledanje. Kampanja koja se planirala tjednima rezultirala je prisustvovanjem 5,700 pilota za koje je CCP potvrdio da je novi rekord za najveći broj igrača na jednom mjestu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *