Igru koju mnogi nazivaju “znanstveno-fantastični Dark Souls” najavio je izdavač Focus Home Interactive u ožujku prošle godine. The Surge je njeno ime, a za razvoj je zaslužan tim Deck13 Interactive koji je nekim igračima poznat po osrednje prihvaćenom akcijskom RPG-u Lords of the Fallen. U odnosu na tu igru odlučili su se prebaciti u futurističko okruženje, no ono što ćete i dalje raditi je u borbi prsa o prsa ogromnim oružjem i na brutalne načine gasiti živote svojih protivnika.


The Surge dobio uglavnom pozitivne ocjene

The Surge vas vodi u budućnost gdje megakorporacija Creo “spašava svijet”. Barem oni tako kažu, no ono što se zapravo događa unutar četiri zida je na vama da otkrijete. Nalazite se u ulozi jednog novog zaposlenika koji nema baš najsretniji prvi dan na poslu. Došlo je do katastrofe, budite se s egzoskeletom u razorenom dijelu kompleksa, a sve što je preživjelo vas želi ubiti – roboti koji su pomahnitali, kolege koji su svoje tijelo previše nadogradili i umjetna inteligencija koja se ne ponaša baš lijepo.

Budući da je Deck13 inspiraciju potražio u serijalu Dark Souls, igrači mogu očekivati ubojite protivnike, tešku borbu i bosseve za koje vam treba strategija. Ono što ističu kao posebnosti je to što možete odlučiti koji dio protivnika želite odrezati, nakon čega imate prilike pokupiti loot koji se na tom dijelu tijela nalazio. Uz to, tu su i razne nadogradnje i mogućnost izrade oružja i oklopa te kao i u svakom RPG-u, veća snaga lika kojim upravljate nakon leveliranja.

Prve reakcije kritičara su uglavnom pozitivne, a Surge trenutno ima prosječnu ocjenu 76/100. Igra je izašla za PC, PlayStation 4 i Xbox One, pa ako ste zainteresirani zaputite se u odgovarajuće digitalne trgovine ovisno o tome na kojem sustavu se igrate. Ako vam prije kupovine treba više informacija, proučite službene stranice i bacite oko na najnoviji trailer.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *