Dok neki niti nisu upoznati s igrom Second Life, drugima ona predstavlja upravo to – bijeg od stvarnosti i mogućnost da žive drugi, ponešto pikseliziraniji život. Ako pripadate skupini koja nikad nije čula za ovu igru, vjerojatno se pitate – zašto bi vas uopće trebalo biti briga za ove ljubimce velikih ušiju? Pa, pored toga što su pretjerano slatki, njihov nestanak označava rješavanje duge pravne bitke između dvije igraće kompanije.


Nema zečetine, već samo hibernacija bez kraja

Second Life zečevi već dugo vremena predstavljaju jedne od najpopularnijih ljubimaca u igri. No, baš kao i pravi, moraju jesti kako bi opstali, a za to moraju komunicirati s bazom podataka tvrtke Ozimals, koja je njihov autor. U priču se uključuje druga tvrtka imenom Akimeta, koja tvrdi kako su oni dizajnirali zečeve te da Ozimals bez prava profitira od njihovog djela.

Nakon duge bitke, čini se da je Akimeta ipak pobijedila te su njihovi odvjetnici naredili Ozimalsu da odmah prestane pružati svoje zečevske usluge. U obrisanom blog postu, vlasnik Ozimalsa je napisao kako nema mogućnosti osporiti ovu odluku te će stoga morati maknuti svoje zečeve iz Second Life i pritom lišiti nebrojene korisnike njihovih ljubimaca.

Što to znači za popularni naslov Linden Lab tvrtke i njegove igrače? Prvo dobre vijesti: ako ste vlasnik Everlasting Timepiece gadgeta u Second Life igri, vaš zec će moći preživjeti ovu zavrzlamu i ostati u upotrebi. Ako ste ipak, kao i većina igrača, bez navedenog poboljšanja, morat ćete gledati kako zečevi vas i vaših prijatelja nestaju bez mnogo nade za povratak.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *