Napokon je počelo! Jučer su odigrani prvi mečevi Cunter Pit LAN turnira u Spaladium areni. Dok se slike obrađuju, donosimo vam pregled prvog dana GAMEKIT Counter Pit League Season 2 turnirna. Četvrtak i nije neki popularan dan pogotovo što se tim danom obično radi tako da ni Spaladium arena nije bila puna, ali vjerujemo kako će narednih dana situacija biti samo bolja.


Rezultati prvog dana CS:GO turnira

Virtus.Pro 2:0 Team Immunity 

virtus pro splitPrvi meč dana bio je unaprijed odlučen. Virtus.Pro kao veliki favoriti pregazili su Australce s dva puta po 16:11, jednom na Infernu drugi puta na Dust II. Tako da će Team Immunity koji je prešao veliki put da bi došli na Counter Pit, imati nešto vremena za razgledavati ljepote Split i Hrvatske. Sigurni smo da je bar jedan u timu porijeklom s ovih prostora.

Na’Vi 2:1 FlipSid3 Tactics

Na'Vi splitDrugi meč po redu je bio puno zanimljiviji od Virtus.Pro dominacije iz prvog meča. Tako je Na’Vi ipak morao zasukati rukave i potruditi se da pobjede vrlo solidan FlipSid3 Tactics. Rezultat 2:1 u sebi skriva očekivanu pobjedu Na’Vija na Trainu, da bi FlipSid3 iznenađujuće uzeo Overpass. Decider se igrao na Mirageu gdje je navi potvrdio veću kvaliteti i uzeo meč, prepuštajući FlipSide3u svega 6 rundi.

Astralis 2:0 Torpedo Gaming

astralis splitKada bi bilo materijala za pisanje, napisali bi vam kompletan pregled. Iako je ogromna razlika u kvaliteti između ova dva tima, sve što možemo reći je, #Rekt, gg Astralis. Astralis je jedan od favorita za osvjajanje cijelog turnira. Tako da je ovakav sistem pozivnica i kvalifikacija donio potpuni nesrazmjer između timova koji igraju.

Team EnVyUs 1:2 NRG eSports

nrg splitZa kraj dana dobili smo poslasticu. Nakon što je svaki tim uzeo po mapu, igrao se decider na Mirageu. Kakav bi to decider bio bez overtimea? Nakon vrlo uzbudljivog meča i odlične 3 mape, NRG eSports je ipak uspio izaći kao pobjednik uz odličnu igru cijelog tima, ali pogotovo just9n. Tako i Amerika i dalje ima predstavnika na turnirnu, za razliku od Immunitya, NRG eSports će imati što raditi i u petak.


Prvi dan za zagrijavanje

Danas turnir završava, od negdje 11h možete pratiti polufinalne mečeve:

  • Virtus.Pro vs Na’Vi
  • Astralis vs NRG eSports

Očekujemo Na’Vi i Astralis u finalu, dva odlična tima koja se i ne susreću baš često na turnirima, vjerujemo da će Counter Pit u Splitu imati baš takvu poslasticu za završetak turnira. Ono što nam je zasmetalo je prvo pomicanje mečeva za dosta kasnije, tako da je sve skupa, iako najavljeno za 10:45h počelo dosta kasnije. Samim time je i posljednja mapa između EnVyUs i NRG igrana iza ponoći. Uz to stream je bio dosta loše kvalitete što ne priliči jednom ovakvom eventu. Nadamo se da je sve to bilo uštimavanje za nadolazeće dane te vjerujemo da će Counter Pit i Dota Pit u Splitu tek zablistati punim sjajem.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *