Kada se radi o domaćim eSport eventima, ekipa s portala CS Adria jasno nam je dokazala kako su lideri u tom segmentu. Momci svoj entuzijazam iz online turnira u potpunosti pretaču u offline turnire, što je zadnjih par dana bilo vidljivo na svakom koraku H18 gaming arene. U pozadini spomenute prostorije okupila su se četiri regionalna teama; RESISTANCE iz Srbije, Homesent iz Slovenije te dvije ekipe iz Hrvatske: Locastic i GIANT5. Spomenuti teamovi borili su se za nagradni fond od 2000 eura do kasno u noć, gdje smo tek oko 23:00 saznali tko drma regijom kada je Counter-Strike Global Offensive u pitanju, a u nastavku vam donosimo naše dojmove!


Koga smo gledali na CS:GO H18 megastore turniru?

Više od 50 regionalnih teamova pridružilo se natjecanju, koje se u konačnici suzilo na gornja četiri teama, no cijela stvar ne bi bila toliko zabavna da se među njima nisu našli sljedeće kolege gameri: Nemanja “k1ng0r” Bošković, igrač RESISTANCEa, jedan je od najtrofejnijih regionalnih igrača, koji je dio karijere proveo je u Španjolskoj igrajući za ekipu x6tence. Nakon njega dolazi Mario “Mariuchii” Grdović, glavni igrač teama GIANT5 kao i trenutni izbornik hrvatske CS:GO reprezentacije, koji se ističe radom s mladim igračima, među kojima je i njegov suigrač Matija “NyX” Jovanović. NyX je 17-godišnji Ludbrežanin koji je u vrlo kratkom roku postao jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj, nadmašivši tako puno starije kolege.

Neki od iskusnijih igrača, veterani Counter-Strike scene, kriju se u ekipi Locastic. Jedan od njih je Petar “nulum” Vuković, 30-godišnjak iz Splita koji je unatoč poslovnim obvezama, zaručnici punoj razumijevanja i psu Totu, često posjećuje (i osvaja) LAN turnire. Zanimljiva je i priča Nejca “saveeey” Misa, najboljeg slovenskog igrača koji je zbog ozljede morao uzeti nekoliko mjeseci pauze te promijeniti način sjedenja i stil igre da bi se mogao vratiti CS:GO-u.

Svi oni skupili su se na ovom regionalnom CS:GO turniru, koji se odvijao unutar H18 gaming arene. Iako je cijeli dan bio izuzetno napet, činjenica je kako smo svi, više-manje, očekivali RESISTANCE vs GIANT5 u finalu, što se na kraju i ostvarilo, gdje su momci predstavljali vrhunac ovog eventa.

Tko je odnio titulu prvaka regije?

Umjesto nogometne Lige Prvaka koja se vrtila na televiziji u isto vrijeme, finale CSadria Championshipa do kasno u noć pratilo je u svakom trenutku preko 500 gledatelja na Twitchu, dok se brojka unique viewera za cijeli dan penje i na preko 5000. A finalni meč opravdao je tu gledanost, jer GIANT5 i RESISTANCE odigrali su odličnu partiju koja je otišla na tri mape.

Meč je startao Cobblestoneom, kojeg na iznenađenje mnogih uvjerljivo odnosi domaća ekipa GIANT5 rezultatom 16-7. U areni se već počela stvarati euforija i počela buditi nada da će domaći tim iznenaditi mnogo iskusniju srpsku ekipu. Kreće drugi meč, no unatoč dobrom otporu GIANT5-a te posebice mladog NyXa, RESISTANCE uzima Cache rezultatom 16-10.

Odlučujuća mapa bila je Mirage, a RESISTANCE je uz pomoć inspirirane partije Dimitrija “DiMKE” Veljkovića priveo meč kraju rezultatom 16-8.

“Flegma uvuci trbuh fotkam te”

Pohvale organizatorima, a kako bi Ćaća znao reć, idemo dalje!

Gaming nema veze s politikom, to već svi znamo, radi se o grupicama entuzijasta koji iz svog hobija pokušavaju napraviti zabavu za sve ostale fanove igara, a na svima nama je da ih podržimo. S naše strane cijeloj ekipi šaljemo pohvalu, pogotovo organizatorima među kojima su se istaknuli Profa, Flegma, Level i Spreeezy, drago nam je što se ovakva natjecanja događaju upravo u našoj regiji, s ekipom koja iza sebe ima stotine uspješnih evenata i natjecanja, a sljedeći put očekujemo još veći doseg.

Za novosti u vezi CSadrije i informacije o sljedećim turnirima pratite njihov Facebook, dok Profine misli o domaćem i stranom CS-u možete čitati na Twitteru. Snimka cijelog turnira dostupna je na YouTubeu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *