Udruga CRVENI NOSOVI je, zahvaljujući donacijskom programu „Zajedno smo jačiHrvatskog Telekoma i podršci kompanije Microsoft Hrvatska, započela novi program „Smijeh je lijek – Skype s klaunom“, koji će razveseliti štićenike dječjih onkoloških odjela 5 hrvatskih bolnica. Cilj ovog projekta je uz pomoć modernih tehnologija, uz redovne posjete, omogućiti oboljeloj djeci da interakciju s klaunovima doktorima ostvare i u popodnevnim satima. Primjenom naprednih interaktivnih komunikacijskih sustava djeca će moći jednom tjedno komunicirati s klaunovima doktorima koji će im umjetničkim programom olakšati često dugotrajan boravak u bolnici.


Trenutno se unutar programa “Skype s klaunom” nalazi više od 200 djece

Projekt je započeo na Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb koji se odnedavno nalazi u Klinici za tumore gdje su klaunovi doktori pomoću programa Skype integriranog u LCD televizor s dodatnom kamerom, pjesmama, trikovima, improvizacijama i pričanjem priča donijeli radost štićenicima na Zavodu. Smijeh ima terapijski učinak što pomaže djeci da lakše prebrode teške trenutke bolesti izvan obiteljskog okruženja. Na projektu će sudjelovati predstavnici tima od 18 klaunova doktora, umjetnika s bogatim i višegodišnjim iskustvom, specijaliziranih za psihosocijalni rad s osjetljivom i ranjivom djecom.

Program „Smijeh je lijek – Skype s klaunom“ provodi se u suradnji sa stručnjacima i medicinskim osobljem hrvatskih bolnica koje su zdušno poduprle ovaj projekt. Kako bi djeca imala maksimalnu dobrobit od ovog projekta, u dogovoru sa socijalnim pedagozima i osobljem odlučeno je da se program odvija u predvečernjim satima s obzirom na to da je to najteži period za hospitaliziranu djecu nakon dnevnih aktivnosti u bolnicama.

Projekt će se nakon starta na Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinke za tumore u Zagrebu gdje se na liječenju nalazi 60 djece, uskoro proširiti i na KBC Zagreb, KBC Split, KBC Rijeka i KBC Osijek gdje se na dječjim odjelima za onkologiju nalazi ukupno 140 djece.

Više informacija o programu Smijeh je lijek “Skype s klaunom” saznajte ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *