Stiglo je to doba godine – vrućina, minimalna želja za izlaskom iz kuće i plakanje nad svim popustima koji su se pojavili u sklopu velike ljetne rasprodaje na Steamu. Kao i sve prijašnje godine, na Valveovom servisu za digitalnu prodaju igara održava se najveća i najpopularnija rasprodaja PC igara. Nadamo se da imate mogućnost priuštiti si neke od naslova na popustu, a ako se ne možete odlučiti odmah imate nešto manje od dva tjedna za mozganje.


Steam Summer Picnic Sale – ista rasprodaja, ali ipak malo drugačija

Posljednjih nekoliko rasprodaja nije baš oduševilo mnoge igrače, primarno zbog toga što su odbili dojam kako Valve stalno na popust stavlja iste igre. Od prve rasprodaje koja se održala promijenilo se mnogo stvari. Ona najbitnija je popularnost servisa poput Humble Bundlea i po novijem Bundle Starsa koji za poprilično niske cijene nude pakete igara. Dodajte tome da su rasprodaje sada uglavnom tjedna pojava i da često u svakom trenutku možete pronaći neku igru za siću, entuzijazam oko velikih i polugodišnjih rasprodaja je malo splasnuo.

Valve je tome pokušao doskočiti ubacivanjem nekakvih igara, ali su zbog varanja ljudi brzo odustali. Sada im se rasprodaja svodi na ponudu igara po fiksnom popustu od početka do kraja rasprodaje. Nema više dnevnih ponuda u kojima su određene igre još jeftinije, pa ako kojim slučajem ne uspijete ugrabiti ono što ste htjeli tog dana nemate mogućnost kupovine po najpovoljnijoj cijeni. Ponude za koje Valve smatra da su vrijedne vašeg vremena i novaca i dalje su istaknute, ali se više ne morate brinuti oko toga da ćete ih potencijalno propustiti.

Ono što je ostalo od prethodne rasprodaje jesu Trading Cards koje dobivate pregledavanjem preporuka koje je Valve pripremio za vas putem Discovery Queuea. Odrađivanjem toga jednom dnevno dobit ćete po jednu kartu besplatno, dok ostale dobivate kupovinom igara ili njihovom direktnom kupovinom na Steam Marketu. Steam Summer Picnic Sale traje do 4. srpnja u 19 sati po lokalnom vremenu, a cijelu ponudu možete pregledati ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *