Nakon nekoliko tjedana testiranja u Public Test Realmu Blizzard je odlučio da je zadovoljan promjenama te da je vrijeme da svi igrači njihovog FPS-a Overwatch isprobaju ono što su pripremili. Nova zarkpa koja uključuje brojne promjene i početak nove kompetitivne sezone aktualna je na sve tri platforme za koje je igra dostupna – PC, PlayStation 4 i Xbox One.


Kompetitivni mod Overwatcha u potpunosti je promijenjen

Najveća promjena odnosi se na kompetitivni aspekt ove multiplayer pucačine, pa je tako cijeli sustav doživio promjene. Sada će igrači biti rangirani na ljestvici od 1 do 5000, umjesto dosadašnje ljestvice od 1 do 100, a rankovi koje će igrači imati dosta liče na one iz MOBA-e League of Legends – Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master i Grandmaster. Igrači koji se nalaze u tri najviša ranka gubit će bodove ako ne odigraju ni jedan meč u roku od tjedan dana. Sve ostale promjene u ovom sustavu možete pročitati u detaljnom Blizzardovom opisu ovdje.

Druge stvari koje je zakrpa donijela jest malo drugačiji balans heroja, pa je tako mnogima iritantnija nindža Shimada, Genji, malo slabiji no i dalje dovoljno dobar onima koji znaju kako s njim treba igrati. Mercy je dobila lagani buff, pa tako sada može brže liječiti svoje suborce, Orb of Discord kojim Zenyatta obično usosi protivnike je sada malo slabiji, a Blizzard je pokušao poboljšati da Roadhogova “udica” više baš ne prolazi kroz zidove.

Za kraj je Blizzard ubacio novu mapu Eichenwalde, nešto dodatnog sadržaja u obliku novih emotikona, a štitonoša Reinhardt dobio je dva nova (i veoma impresivna) skina. Ako nemate Overwatch, a želite ga isprobati to možete napraviti besplatno ako posjedujete Xbox One ili PlayStation 4. Akcija započinje sljedećeg vikenda s početkom u 20 sati u našoj vremenskoj zoni i traje do ponedjeljka. Više o besplatnoj promociji igre možete pročitati ovdje, a cijeli popis promjena koje je zakrpa donijela možete pronaći na ovoj poveznici.

overwatch zakrpa

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *