Retro platformer Yooka-Laylee je nakon veoma uspješne Kickstarter kampanje i nešto dužeg razvoja nego što je inicijalno planirano izašao u konačnoj verziji za PC, PlayStation 4 i Xbox One prije manje od mjesec dana. Igrači su igri bili mnogo naklonjeniji od kritičara, a razlog tome je što su nekim kritičarima smetali neki gameplay elementi koji su bili previše “retro” i koji se ne uklapaju u moderna vremena. Jedan od njih bio je pretjerano brbljanje NPC-jeva koji će se uskoro moći riješiti.


Playtonic priprema zakrpu koja nudi opciju manje brbljavih likova

Razvojni tim još uvijek surađuje s Nintendom kako bi doveli Yooka-Laylee na njihovu novu Switch konzolu, a osim toga bave se i pripremom prve zakrpe koja će naravno ispraviti bugove i neke probleme, a osim toga će implementirati i neke dodatne opcije koje bi trebale poboljšati igraće iskustvo.

Budući da se radi o spiritualnom nastavku na Banjoo-Kazooie, koji je bio poznat po tome da ima likove koji proizvode zanimljive zvukove umjesto smislenih riječi, nije neobično da je Playtonic odlučio ubaciti i taj element nostalgije. Na njihovu žalost to se svima nije svidjelo, pa su odlučili ubaciti opciju bržeg preskakanja dijaloga, raznih scena u igri te smanjivanje količine tih besmislenih riječi koje likovi u igri izgovaraju.

Također su u objavi na svojim stranicama rekli kako će polirati dizajn u cijeloj igri i promijeniti kako kamera funkcionira, za čime je igraća zajednica izrazila želju. Zasad još nisu rekli kada će sve ove promjene biti spremne, ali su obećali podijeliti više detalja u nadolazećim tjednima.

Yooka-Laylee je ocijenio čak 101 kritičar, a prosječna ocjena koju igra ima je 72/100. Igru trenutno možete zaigrati na računalima putem Steama ili na PlayStation 4 i Xbox One konzoli, dok će verzija za Switch izaći do kraja godine. Ako vas nešto o igri zanima, proučite službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *