Kultni RPG serijal Diablo nedavno je navršio dvadeset godina. Blizzard je odlučio obljetnicu proslaviti na nekoliko načina, a među njima su ubacivanje nekih stvari koje su poznate u svijetu Diabla u svoje druge igre (WoW, StarCraft, Heroes of the Storm i Overwatch), održavanjem posebnog eventa zvanog The Darkening of Tristram te izdavanjem nove zakrpe i početkom devete sezone.


Rekreacija originalnog Diabla u Diablu III

Najveća promjena koja je stigla uz zakrpu pod brojem 2.4.3 je događaj The Darkening of Tristram koji će se održavati jednom godišnje kroz cijeli siječanj. Radi se o rekreaciji originalnog Diabla unutar Diabla III koja se sastoji od grafičke i zvukovne preobrazbe uz neke nove-stare iteme i nove achievemente za one koji vole te stvari. Za dvadeset godina postojanja serijala mogao se tim malo više potruditi, ali za malu dozu nostalgije, ovo je sasvim u redu.

Ostatak zakrpe vezan je uz balansiranje klasa i itema za novu, devetu sezonu koja započinje sutra u 17 sati po lokalnome vremenu. Stvari koje je razvojni tim spominjao na posljednjem BlizzConu, poput nove klase – Necromancer – te velik broj quality of life promjena nažalost će biti implementirane tek kasnije, vjerojatno u zakrpi 2.5 kad god ona bude spremna. Sve promjene koje donosi nova zakrpa možete pročitati ovdje.

Za kraj je preostalo spomenuti da uz proslavu naravno ide i popust, pa ako ste zainteresirani možete kupiti Diablo III i Diablo III Reaper of Souls za 19,99 eura putem Battle.neta. Iako im trenutno Diablo definitivno nije prioritet, nadamo se da Blizzard neće zaboraviti na važnost ovog svojeg serijala i da će nastaviti s dugotrajnom podrškom za svoj RPG.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *