Iako bi bilo teško nazvati Morrowind aktualnim naslovom, ne može se zanijekati da igra ima odličan community koji osigurava njen napredak. Naime, ovaj Bethesdin 14 godina stari hit uskoro će dobiti svoj 39. update s mnoštvom dodataka koji bi igru trebali učiniti još zanimljivijom, iako smo sigurni da su mnogi fanovi igre i više nego zadovoljni njenim trenutnim stanjem.


Fixevi, grafički updateovi, pa čak i pokoja karta s blagom

Kao i kod popularnog Skyrima, modovi koji poboljšavaju igrivost Morrowinda dolaze isključivo od samih igrača, a kako PCGamer objašnjava, ovaj update adresira Morrowind Rebirth, mod koji koristi većina igrača, a ne vanilla inačicu koja je izašla još davne 2002..

Što sve Morrowind gameri mogu očekivati od četvrtog većeg updatea ove godine? Za početak, tu se nalazi mnoštvo fixeva poput terenskih poboljšanja, zvučnih korekcija i popravljanja tipfelera.

Pored sporijih spellova i promjena oko putnih vodiča, autor moda trancemaster_1988 poboljšao je i AI Morrowindovih čuvara, koji će postati sumnjičavi ako vas primjete kako se šuljate. Tu su i različite promjene modela oružja kako bi igra izgledala više u skladu s modernim naslovima, a dodan je i popriličan broj novih lokacija, od unutarnjih prostora do potpuno nove tvrđave koja ima mali problem s najezdom nemrtvih.

Možda najzanimljiviji dio updatea je dodatak tzv. treasure mapa, iliti karte koja ukazuje na lokaciju jednog ili više blaga. Autor nije želio otkriti o kakvom se blagu radi, rekavši samo kako doći do karte, no sigurni smo da fanovi Morrowinda ne gube vrijeme te su se već bacili u potragu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *