Igrati RPG bez levelanja i itema se čini suludo – neovisno o kojem se naslovu radi, jedna od glavnih misija će vam uvijek biti dobivanje što više iskustva, oružja i opreme. Što onda reći za prelaženje čitave igre s likom koji je zaglavljen na prvom nivou i skoro pa gol? Upravo je to YouTuber BOYvsVIDEOGAME pokušao i uspio, no ne bez ponešto frustracije na putu do cilja.


Nakon hrpe izgubljenih živaca i FFXV je ‘pobijeđen’

Kao što njegovo korisničko ime daje naslutiti, BOYvsVIDEOGAME voli izazov u svojim igrama – dok mnogi preferiraju opuštajuće igraće iskustvo, njegova želja je pobijediti igru na najteži mogući način. Kanal je prepun sličnih pothvata te ovo nije prvi put da je internet zamijetio njegov jedinstveni način igranja: poznat je po tome što je prešao Dragon Age: Inquisition na Nightmare težini bez ijednog člana u timu te Bloodborne bez levelanja.

To mu očito nije bilo dosta, pa se nedavno namjerio na Final Fantasy XV kako bi nadmašio sam sebe – njegov Noctis Lucis Caelum nije smio dobiti niti jedan level od početka do kraja igre ni koristiti bilo koji item osim prstena koji zaustavlja levelanje. Pothvat je zabilježio na svom YouTube kanalu kako bi cijeli gamerski svijet vidio njegove vještine u single playeru.

FFXV mu nije olakšao stvari: u nekim slučajevima, BOYvsVIDEOGAME je morao potrošiti više od sat vremena kako bi sredio samo jednog jačeg neprijatelja. Unatoč tome, uspio je preći igru u tek nešto više od devet sati, što je svakako impresivno – Kotaku autoru je trebalo tridesetak uz normalno levelanje i korištenje itema.

Ipak, je li bilo vrijedno frustracije? Iz videa je očito da BOYvsVIDEOGAME nije ostao smiren tijekom prelaženja te svoju ljutnju nije oklijevao istresti na svakom aspektu nove Square Enix avanture, od sistema borbe pa sve do same priče. Koliko god njegov kanal bio zabavan, ne sumnjamo da takav način igranja ostavlja posljedice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *