Reboot poznatog strateškog serijala s vanzemaljcima u prvom planu bio je poprilično uspješan kad se pojavio 2012. godine. Uspjeh XCOM: Enemy Unknowna potaknuo je Firaxis i 2K da naprave nastavak, a to su i učinili. XCOM 2 izašao je za računala početkom veljače ove godine, a svi oni koji su htjeli zaigrati ovu strategiju na konzolama od sada to i mogu.Vlasnici PlayStation 4 i Xboxa One mogu zaigrati XCOM 2

Iako priča nije nužno najbitniji element u ovim igrama, XCOM 2 nastavlja se 20 godina nakon događaja iz prve igre, a razvojni je tim odlučio da zapovjednik u originalu nije uspio obraniti Zemlju od napada vanzemaljaca i oni su sada preuzeli vlast. Budući da vi upravljate zapovjednikom u pitanju morali su smisliti način za njegov povratak, a on uključuje njegovo buđenje iz smrznutog stanja i intervencije gerilaca koji ga spase.

Umjesto izgradnje velike baze na kopnu, ovog puta upravljate mobilnom letećom bazom i bavite se gerilskim ratovanjem. Ovaj put vam je zadatak ukloniti vanzemaljce s vlasti i otkriti zašto su odlučili doći na naš planet i od njega napraviti dom. To ćete napraviti slanjem svojih jedinica na misije, nadogradnjom svoje baze i pažljivim raspolaganjem resursa kojih imate.

XCOM 2 je dobio odlične ocjene kada je izašao na PC-u, iako je imao nekih problema s performansama i bugovima. U međuvremenu je Firaxis pokrpao igru i izdao nekoliko DLC-ova kojima je ubacio solidnu količinu dodatnog sadržaja. Ako ste čekali verziju za konzole kako bi zaigrali ovu strategiju na poteze možete se zaputiti u Microsoftovu ili Sonyjevu trgovinu, ovisno o tome koju konzolu posjedujete. Više detalja o igri možete pročitati na službenim stranicama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *