Ovog mjeseca Microsoft je odlučio poslušati korisnike svojih Xbox One konzola te uvesti neke značajne promjene. Nadolazeća zakrpa omogućiti će nove funkcije unutar Xbox One operativnog sustava i Xbox App aplikacije koju korisnici mogu koristiti na svojim stolnim računalima kako bi se preko Windows 10 sustava povezali sa svojom omiljenom konzolom.


Xbox 360 igre mogu se kupiti putem Xbox One online trgovine igara

Nakon što je Microsoft omogućio korisnicima Xbox One konzole pokretanje igara prethodne generacije bilo je pitanje vremena kada će se pojaviti ovakva podrška. Sa ovom zakrpom omogućiti će se kupovina Xbox 360 igara unutar Xbox Store-a te će se iste moći preuzeti na tvrdi disk a potom i igrati.

Implementacija razgovora iz Party Chat usluge u Twitch prijenos

Mogućnost da se u vašim Twitch prijenosu čuju vaši kolege iz tima dok igrate svoju omiljenu video igru jedna je od najtraženijih funkcija već duže vrijeme. Najpoznatija mreža koja omogućava igračima da prenose uživo svoja iskustva iz video igara natjerala je Microsoft na uvođenje ove usluge. Ova promjena ne samo da će omogućiti korištenje navedenog već i dodatnu opciju kojom će osoba pozvana da sudjeluje u prijenosu moći to i odbiti no da istodobno ostane u Party razgovoru. Time će ta osoba moći normalno razgovarati sa vama i ostalima u timu no neće se čuti na Twitch prijenosu. Vođa razgovora dobiti će i opciju pozvati korisnike stolnih računala da budu u razgovoru ukoliko su isti korisnici Windows 10 operativnog sustava.

Upravljanje izvorom zvuka Party Chat usluge te povećanje broja korisnika

Od sada prilikom spajanja slušalica na Xbox One kontroler izvor zvuka Party Chat usluge neće više nužno dolaziti iz samog kontrolera već će korisnici moći podesiti da li će isti dolaziti iz samog kontrolera, zvučnika uređaja na kojeg je konzola priključena, ili oboje. Također, povećati će se broj aktivnih korisnika unutar usluge sa dosadašnjih 12 na 16 korisnika.

Mogućnost podešavanja dužine trajanja DVR snimaka

Iako i dalje nećete moći snimati adekvatno duge video zapise Microsoft je donekle popravio situaciju. Od sada moći ćete snimati sadržaj iz video igara do 5 minuta, u odnosu na prethodno dozvoljenih 30 sekundi. Također, moći će se podesiti da li će ta dužina trajanja biti 15, 30, 45 sekundi, odnosno 1, 3 ili 5 minuta.

Uvođenje sučelja za praćenje svih postignuća na jednom mjestu

Više neće biti potrebno pratiti vlastita postignuća na način da je potrebno zasebno otvoriti igru za koju isto želite pogledati. Sva postignuća svih igara koje posjedujete moći će se objedinjeno pratiti unutar jedne aplikacije nazvane jednostavno Track Achievment.

Pokretanje video zapisa direktno sa aktivnog zida kojeg pratite

Ukoliko se prilikom čitanja vašeg omiljenog zida sa obavijestima sretnete sa pokojim video zapisom sada ćete ga moći pogledati u potpunosti bez da ga morate zasebno pokrenuti. Ova funkcija olakšava korisniku kretanje aktivnim zidom putem kojeg može pratiti vijesti i sadržaj iz Xbox svijeta. Uz ove navedene došlo je i više manje značajnih promjena koje uvode razne manje novitete unutar Xbox One i Xbox App sustava. Tu je usporedba vlastitog Avatar-a sa onima vaših prijatelja, praćenje vaše reputacije unutar Xbox zajednice itd. U svakom slučaju, Microsoft uspjeva i dalje pokazati kako Xbox One nije zatvoreni sustav bez novih mogućnosti već osvježiti i poboljšati buduće usluge.

Za potpunu listu nadolazećih promjena posjetite službene stranice na https://news.xbox.com.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *