Xbox One se je upravio smanjio! Tijekom E3 sajma u Los Angelesu najavljen je novi Xbox One S, odnosno manja verzija svog originalnog modela, ovog puta u svježoj bijeloj boji u odnosu na standardnu crnu. Rezultat je prelijepi dizajn koji odskače u odnosu na prethodno ostvaren rad. Uređaj je 40% manji od originalne Xbox One konzole te u sebi već sadrži prethodno nezgrapno i poveće napajanje. Uz Xbox One S dolazi i stalak pomoću kojeg svoju konzolu možete držati i u vertikalnom položaju.


Osim vizualnih, Xbox One S donosi i neke hardverske promjene

Uz vizualna poboljšanja, Xbox One S konzola donosi i neke hardverske promjene u odnosu na prethodnika. Najprimjetnija je 4K Ultra HD video podrška (uključujući 4K Ultra HD Blu-ray) te HDR mogućnosti kako za igranje tako i za multimediju. Jedan od USB utora je pomaknut sprijeda radi lakšeg pristupa, zajedno sa gumbom za uparivanje kontrolera te ugrađenom infra crvenim podrškom. Ono što je odstranjeno jest utor za Kinect, što znači da na Xbox One S konzoli nećete moći direktno koristiti eksterni motion senzor. Usluga nije u potpunosti uklonjena, već će vam za spajanje biti potreban poseban USB adapter.

Xbox One S za nas je realizacija pokušaja da postojeću konzolu učinimo manjom, no da usput popratimo rastući trend vezan za HDR i 4K video podršku.”, rekao je Phil Spencer, voditelj kompanije, nadodavši : “Stoga, rekli smo sami sebi, ukoliko želimo unaprijediti našu konzolu vizualno, idemo u nju implementirati i neke nadolazeće tehnologije koje će uvelike definirati naše daljnje projekte.” Xbox One S dolazi i sa nešto usavršenim kontrolerom koji osim što sadrži istu bijelu boju, dolazi sa teksturiranim gripom za bolji osjećaj u rukama te ono najvažnije – Bluetooth senzorom koji dozvoljava i uparivanje sa Windows 10 PC platformom.

Specijalna, limitirana edicija Xbox One S konzole biti će raspoloživa za kupnju početkom kolovoza uz 2TB hard disk po cijeni od 399$. Standardne edicije kasnije će biti dostupne gdje će verzija od 500GB koštati 299$, a ona od 1TB 349$.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *