Microsoft će navodno predstaviti Threshold 2 upgrade za Windows 10 već u studenom. Izvor ove vijesti je Thurrott.com, a prema njihovim riječima, ažuriranje će se zvati Windows 10 Fall Update i predstavljat će kumulativnu nadogradnju umjesto novog “builda”. Ako imate omogućen Windows Update, nadogradnja bi trebala biti preuzeta na vaše računalo već na dan lansiranja. Fall Update će biti moguće instalirati na bilo koju verziju desetke, i neće biti potrebno ponovno aktivirati kopiju po završetku instalacije.


Poboljšanja će zahvatiti Cortanu i Edge

Nova nadogradnja trebala bi, naravno, donijeti nekoliko poboljšanja, a neka od njih će se odnositi i na virtualnu asistenticu Cortanu te novi internet preglednik Edge. Također, sustav aktivacije sada bi trebao prihvaćati i starije ključeve, što do sada nije uvijek bio slučaj. Dodatno tome, Push Button Reset značajka sada će vraćati Windows na Fall Update inačicu, a ne na originalnu Windows 10 verziju.

Ostatak liste popunjavaju ne previše zanimljive sitnice. Microsoft ovim potezom pokazuje novu politiku poslovanja i odnosa prema korisnicima, gdje Windows platformu prezentiraju kao uslugu radije nego kao proizvod. To znači da će “usluga” biti konstantno ažurirana konkretnim nadogradnjama koje ne zahtijevaju instalaciju

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *