Nakon nekoliko mjeseci duge sezone, ovaj vikend gledali smo završnicu ELEAGUEa koji se održao u američkoj Atlanti. Po formatu natjecanja kojeg smo opisali u uvodnom članku, od 16 početnih ekipa eliminirano je 12, a najbolje četiri odmjerile su snage u Cobb Energy Areni: Na’Vi, fnatic, Virus.pro i mousesports.


Jednostrani polufinali nisu očarali

Polufinalni ždrijeb upario je Na’Vi i fnatic te Virtus.pro i mousesports. Oba meča imala su ponešto povijesnog značenja: fnatic je uvijek bio Na’Vijev protuotrov s pobjedama u zadnjih šest sučeljavanja, a mousesports, iako ekipa nešto nižeg ranga, nekoliko je puta iznenadila iskusni Virtus.pro i tako začinila mečeve od kojih bismo očekivali jednostranost.

Jedna od te dvije povijesne priče se ponovila – fnatic je bez velikih problema porazio Na’Vi, dok mousesports nije opravdao svoju ulogu neugodnog underdoga. Virtus.pro je pregazio njemački tim s jednostavnom strategijom: izbjegavajte NiKu, bosansku zvijezdu mousesportsa i tražite killove na njegovim slabije raspoloženim suigračima.

fnatic 2-0 Na’Vi

Virtus.pro 2-0 mousesports


Eksplozivni finale opravdao očekivanja

Tako je finale pao na švedski fnatic protiv poljskog Virtus.proa, obje vrlo eksplozivne i neustrašive ekipe. U finalu punom preokreta Virtus.pro, tim s najstabilnijom postavom u povijesti CS:GO-a, odnosi pobjedu u dvije mape i osvaja prvu sezonu prestižnog ELEAGUEA! Osim novčane nagrade, vrijednost pobjede na pozornici američke televizije ogromna je sa sponzorskog gledišta, a najavljuje i mogući povratan poljske ekipe u elitnu društvo Counter-Strike ekipa nakon dugog perioda ne tako impresivnih rezultata.

Virtus.pro 2-0 fnatic


Čekamo sljedeća eSport natjecanja na televiziji

Organizatori lige Turner sports i WMG | IMG već su izjavili kako su zadovoljni s tim kako je prošla prva sezona. Osim toga su najavili kako će i sljedeća sezona sadržavati Counter-Strike: Global Offensive natjecanje, a između dvije sezone održat će se $300.000 vrijedno Overwatch natjecanje. Sve u svemu, naše početne skepse vezane uz ELEAGUE rasplinule su, osim očekivano odlične produkcije gledali smo i vrlo dobre mečeve, pa s nestrpljenjem čekamo nove eSport projekte na koji će se prikazivati na televiziji.

Objavio Zvonimir "Professeur" Burazin

Admin i Newswritter na www.counterstrike-hr.com, caster i podcaster na www.twitch.tv/cshr_tv.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *