Viktor, a Steampunk Adventure, najnoviji je dodatak domaćem svijetu video igara koji polako, ali sigurno raste. Iza ovog zanimljivog projekta stoji Studio Spektar, team koji se sastoji od trojice LARP-era koji su svoje nindža sposobnosti ilustriranja, animiranja, programiranja i čudnog smisla za humor napokon počeli koristiti za zlo. Viktor je njihov prvi veći projekt na kojem rade već pune tri godine, uglavnom u slobodno vrijeme, ali kako oni sami kažu, ponekad i u ono radno.

Viktor, a steampunk adventure

 

Očigledno je da se ova talentirana trojka ne shvaća pretjerano ozbiljno

Nema sumnje da video igre često znaju biti emotivno intenzivne, one vas mogu ostaviti na rubu suza i držati vas slomljene tjednima, što je nešto što se vjerojatno ne bi trebalo očekivati u ovom slučaju. Ovo nije nikakva viša umjetnost, baš kao što ni radovi Monty Pythona nisu u istom rangu kao Mozart ili Kafka (koji je najavljen kao sporedni lik ove sulude igre).

Ono što nam je pak Studio Spektar pripremio nepretenciozni je uradak koji u prvi plan stavlja ono bizarno, apsurdno i jednostavno urnebesno. Takav pristup je vjerojatno i glavni razlog zašto su na Rebootu dobili nagradu za najmaštovitiju nadolazeću indie igru. Očigledno je da je glavni cilj nastanka ove igre bila zabava pri samoj proizvodnji.  Upravo zbog toga Viktor, a Steampunk Adventure pršti šarmom na kojega se ne nailazi dovoljno često. Naravno, to što je ekipa iza ove igre iskreno duhovita važan je bonus cijeloj ovoj priči.

Do sada biste trebali znati je li ovakav tip igre za vas, a ako se dvoumite – probajte. Tko zna, možda vas nasmije puno više nego što mislite da bi jedna takva igra mogla. U najgorem slučaju, time ćete podržati domaće kreativce, a ako je to najgori ‘u najgorem slučaju’ koji mogu navesti, znate da je u pitanju nešto vrijedno spomena. Dobro, u najgorem slučaju uplatit ćete zadnje novce koje imate i računalo će vam izgorjeti čim se igra skine, ali nećemo sada pretjerivati…

Igra je dostupna na ovom linku, a trailer pogledajte u nastavku:

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *