Retro platformer Yooka-Laylee pojavio se na Kickstarteru prvog dana svibnja prošle godine i gotovo odmah zainteresirao velik broj igrača. Do kraja svoje kampanje, ovaj je projekt prikupio više od dva milijuna funti, a jedan od razloga zbog kojeg je bio toliko uspješan je to što na njemu rade bivši članovi razvojnog tima Rare koji su zaslužni za Banjo-Kazooie i Donkey Kong Country naslove. Do sada smo dobili nekoliko prikaza igre, oni koji su pružili svoju financijsku podršku dobili su pristup demo verziji zvanoj Toybox, a sada je razvojni tim objavio datum izlaska i promjenu vezanu uz Nintendovu konzolu.


Umjesto na Wii U, Yooka-Laylee stiže na Switch

Playtonic je objavio kako je morao otkazati Wii U verziju svoje igre zbog “tehničkih poteškoća koje nisu predvidjeli”, zbog čega su se okrenuli izradi verzije za nadolazeću, zanimljivu Nintendovu konzolu Switch. Verzije za tri druge platforme, PC, Xbox One i PlayStation 4, izaći će 11. travnja te oni koji nisu osigurali svoju kopiju za vrijeme kampanje sada mogu obaviti predbilježbe ako su zainteresirani.

“Žao nam je što unatoč našim najboljim nastojanjima moramo objaviti kako je nemoguće izdati Yooka-Laylee za Wii U kako smo u početku planirali. No, možemo potvrditi kako veoma blisko surađujemo s Nintendom kako bi to napravili za Switch. Uzbuđeni smo što smo dobili tu priliku i više detalja ćemo podijeliti početkom 2017. Naravno, svi oni koji su podržali igru zbog Wii U verzije mogu odabrati neku drugu verziju ili nadograditi na Switch verziju kada objavimo nove detalje sljedeće godine. Hvala vam još jednom za izuzetnu podršku”, rekao je režiser Playtonica Gavin Price portalu Eurogamer.

Naravno, ako ima onih koji su bili zainteresirani samo za Wii U verziju, mogu zatražiti povrat novaca kontaktiranjem Playtonica putem e-maila. Predbilježbe će uskoro postati dostupne za PC na Steamu i GOG-u, dok ćete one za konzole pronaći u odgovarajućim online trgovinama. Cijena po kojoj se prodaje ova igra iznosi 39,99 eura, a ako je kupite prije izlaska dobit ćete pristup spomenutoj demo verziji u kojoj možete vidjeti kako ovaj dinamični dvojac funkcionira. Za sve informacije o igri zaputite se na službene stranice, a ispod teksta pogledajte najnoviji trailer.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *