Ako se čini kao da već godinama gledamo isti Steam, to je iz dobrog razloga – unatoč ogromnoj bazi korisnika, Valve kao da dosad nije dobio ideju da bi mogao malo uljepšati sučelje koje gledamo već dugi niz godina. No, prezentacija na Indigo 2017 konferenciji je otkrila kako ipak stiže Steam UI rework koji bi trebao olakšati stvari developerima i igračima.


Stiže nekoliko updateova za funkcionalnost, no ne zna se koliko će dizajn zapravo biti promijenjen

Kad je prije nekoliko mjeseci izdan Steam update sa slikama novog UI-a, većina korisnika je smatrala da Steam rework zvuči predobro da bi bio istinit. Ipak se čini da nije tako, jer je Valveov dizajner Alden Kroll objavio detalje o planiranim promjenama za Steam, od kojih se većina vrti oko igara u individualnom vlasništvu, tzv. Steam Library.

Valve želi olakšati pokretanje i sortiranje igara na vašem Steamu, a promjene bi također trebale utjecati na interakcije između developera i njihovih naslova. Također se mijenja community aspekt Steama, te bi update trebao poboljšati friends listu i angažirati vaše prijatelje oko igara koje pokrećete.

Iako otkriveni screenshotovi ne otkrivaju previše, ukazuju na UI update koji bi trebao pojednostaviti stvari – neovisno o tome imate li jednu ili sto igara na Steamu, vjerojatno vam nije lako navigirati kroz sve čime vas klijent obasipa. Pored ovih promjena, nadamo se da će Valve eliminirati neke od Steamovih bugova te napraviti klijent nešto modernijim u updateu za koji će se većina PC gamera složiti da je došao na red prije izvjesnog vremena.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *