Nepristupačnost DotA-e 2 je već svima poznata, i naveli smo ju kao jedan od najvećih problema na koje bi se Valve trebao osvrnuti. Prije nego i možete razmišljati o normalnim igrama, morat ćete proći vjerojatno stotine mečeva u kojima protivnici imaju više znanja i iskustva od vas. Čini se da je Valve napokon čuo zapomaganja DotA 2 početnika, no promjene vjerojatno nisu ono čemu bi se nadali.


Tajming objavljivanja promjena pred The Internationalom zasigurno pomaže još više razvikati veliki turnir

Kako se spremamo za The International 2017, Valve je odlučio napraviti neke promjene koje bi trebale olakšati ulazak u DotA-u 2 te ju učiniti privlačnijom široj publici, a ne samo onima koji će znati razaznati Phantom Assassin od Couriera na International streamu.

Pregled promjena nam ipak govori kako Valve možda nije najbolje razmislio kako ovo postići. Novi DotA 2 update će ograničiti prvih 20 igara svih novih igrača na 25 heroja, a grupa je odabrana na bazi različitih statistika koje sugeriraju da su upravo oni najbolji za first-timere. Možemo shvatiti razmišljanje koje je dovelo do ove odluke, i nikom ne pomaže kad noobovi biraju neke od najtežih heroja, no ipak se ne možemo oteti dojmu da ovo kompromitira jedan od DotA 2 aduta, što je bila dosadašnja dostupnost svakog heroja na početku igre.

Druga će promjena utjecati na matchmaking, te će novi igrači biti stavljeni u tim samo s onima koji su se dobro ponašali prema svom timu te nisu previše reportani. Iako se ovo čini kao dobra ideja, valja podsjetiti kako ovo neće zaštiti nove igrače od onog što najviše uništava isprobavanja DotA-e – iskusni igrači na novim accountovima koje matchmaking ne prepoznaje kao takve dovoljno brzo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *