Iako Valve dosad nije bio pretjerano angažiran oko DotA 2, nije im trebalo drugo da najave velike promjene nakon nedavnog kriticizma oko kompetitivnog aspekta njihove igre. U potezu čija je svrha bez sumnje podmazati sve veći broj nezadovoljnih eSports lica, Valve će bitno promijeniti kompetitivnu strukturu DotA 2 te uvesti nekoliko novih promjena.


Dobro je vidjeti da Valve ozbiljno shvaća kompetitivnu scenu, nadamo se da će community prihvatiti novi sistem

Uz gotovo spreman turnir vrijedan 20 milijuna dolara koji završava u kolovozu, činilo se sigurno pretpostaviti kako Valve neće raditi, a ni objavljivati, neke veće preinake. No najveći turnir u skorom pamćenju nije spriječio Valve da u suštini prizna kako nešto ne valja s njihovom kompetitivnom scenom.

Za početak, Valve planira prestati organizirati nekoliko velikih turnira godišnje te će umjesto toga usvojiti format u kojem sponzoriraju različite community turnire. To će značiti više turnira s boljim nagradama cijele godine, a svaki od turnira će morati imati bar jedan tim iz svake regije.

Uvođenje bodova za profesionalne timove i igrače je još jedna ogromna promjena – nakon turnira u kolovozu, DotA 2 pro timovi će dobivati bodove u manjim i većim turnirima te tako osigurati ulaz u buduća natjecanja.

Imajući na umu i nedavni DotA 2 update neposredno prije turnira, čini se kako Valve svim silama želi dati dojam da ozbiljno shvaća DotA 2 scenu. I to je dobra stvar – iako je izdavanje ove vijesti prije turnira neočekivano, osigurat će da igrači, komentatori i organiziratori ne ulaze u najprestižniji turnir godine krijući nezadovoljstvo s Valveom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *