Pred nekoliko mjeseci Valve je najavio da će serveri koji pružaju opciju korištenja oružja (skinova) koje ne posjedujete na svom Steam računu biti blokirani. Sve do danas mislilo se da će takvu sudbinu doživjeti isključivo serveri koji vam pružaju opciju igranja sa službenim skinovima, odnosno oružjima koje možete otključati otvarajući neke od mnogih kutija ili do kojih možete doći putem razno raznih trading stranica. Izgleda da je čitava zajednica bila u krivu ili Valve očito nije bio dovoljno jasan – ban dobivaju baš svi serveri na kojima možete igrati sa skinovima koji nisu vaši, bilo da su oni službeni (iz kutija ili dropova) ili u potpunosti modificirani skinovi od strane zajednice, koji se nalaze na Steam Workshop odredištu.

cs-go-skinovi


Counter Strike zajednica spomenutu vijest nije dobro prihvatila

Counter Strike: Global Offensive zajednica je podosta aktivna te se vrlo brzo na Redditu pojavila tema gdje se i dalje pokušava dokučiti tko je u krivu. Očito je da je došlo do većeg nesporazuma između Valveovih službenih upozorenja i prihvaćanja istih od strane zajednice budući da je velik broj igrača vlasnika servera sa bilo kakvim prilagođenim skinovima za oružja ostao bez istog. Valve je uz to trajno označio tokene za prijavu servera za igranje (Game Server Login Tokens) koji pripadaju vlasnicima servera koji pružaju opciju igranja sa skinovima koje ne posjedujete u inventaru. Drugim riječima, ako ste vlasnik servera čiji je token označen, a želite opet otvoriti server, morate otvoriti novi Steam račun uz kvalificirani broj mobitela – više o tome ovdje.

Uzimajući u obzir da korijeni Counter Strike: Global Offensive leže u modovima i modificiranju baznog Source enginea, nije čudo da je zajednica reagirala ovako vatreno. Jasno je da se oko službenih Valve skinova vrti velik novac te možemo razumjeti razloge iza blokiranja i brisanja servera koji pružaju opciju igranja s istima bez posjedovanja, no napraviti isto pravilo za servere sa u potpunosti originalnim i neslužbenim skinovima zbilja nije u redu. Obzirom na burne reakcije imamo osjećaj da priča još nije gotova te se nadamo da će Valve olabaviti omču oko cijele situacije i dozvoliti otvaranje servera sa modificiranim neslužbenim skinovima za oružja. Pročitajte i službenu objavu ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *