Mnogi Quake Champions beta igrači su očekivali da će završena igra također biti ekskluzivna za svoj Bethesda.net klijent, no najnovija objava nam govori drukčije. Naime, id Software glasnogovornik je nedavno potvrdio da će QC biti još jedna u nizu igara koju će PC gameri startati kroz Steam aplikaciju.


Je li vrijeme za antitrust tužbu ili bar zazivanje Orwellove distopije?

Na trenutak se činilo kao da će se Bethesda.net odvažiti konkurirati Steam i Battle.net platformama – Quake Champions je svakako dovoljno razvikana igra, te bi lansiranje iste kroz Bethesda.net klijent osiguralo njegovu relevantnost.

No ipak se čini kako je Quake Champions završio u raljama Steama, te će mnogi zasigurno gledati na ovu integraciju kao korisnu. Što misle developeri znaju samo oni, te nije poznato je li netko u timu od početka imao ideje o prelasku na Valve platformu ili je netko po putu shvatio da je to financijski osviješten potez.

Zahvaljujući ovoj vijesti, Steam postaje još prisutniji u trayu PC gamera te će zasigurno priskrbiti poveći profit od posredovanja u prodaji Quake Champions. Naravno, ne zna se koliko će QC biti popularan, no mnogi se nadaju da će igra biti throwback u vrijeme kad su futuristički FPS-ovi vladali PC platformom. Iz id Software Q&A bilo je očito da kompanija ozbiljno shvaća razvoj naslova, te njihovo neumorno poliranje uključuje ne samo tehničku stranu igre već i detaljno dorađivanje priče različitih likova, koji bi trebali pokretati Quake Champions kao što World of Warcraft lore pokreće Heroes of the Storm.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *