Za one koji ne znaju, Magic: The Gathering (MTG) je vrlo popularna igra kartama koja diljem svijeta okuplja oko 20 milijuna igrača, a osim toga, određene karte mogu biti itekako skupe, što je nekoliko “pametnih” lopova skužilo i odlučilo opljačkati trgovinu Pat’s Games iz Texasa.


Ukradene MTG karte iznose nešto manje od pola milijuna kuna

Tek sat vremena iza ponoći, muškarci su došli pred trgovinu i razvalili vrata, nakon čega su ušli i otuđili karte čija se vrijednost procjenjuje na 75.000 dolara, odnosno, pola milijuna kuna. Sve je zabilježeno pomoću nadzornih kamera, a vlasnik trgovine ima sreće što se lice jednog od kradljivaca potpuno vidi, što će svakako pomoći policiji u istrazi.

euvxw6g91nb0jfnsfqxz

Na snimci se također jasno vidi da su pljačkaši vrlo dobro znali po što dolaze. Vlasnik trgovine pretpostavlja da je bar jedan od kradljivaca “lokalni igrač Magica, jer mu je trebalo svega 20-ak sekundi da pronađe najvrijednije karte”. Usput, ako vas zanima kako izgleda kad se odraslom muškarcu tresu ruke dok pronalazi kartu vrijednu minimalno 20.000 dolara, pogledajte ovaj video:

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *