Hrvatska je već godinama odlična lokacija za snimanje epskih scena u filmovima i serijama. Fascinantan je način na koji kulturna baština i prirodne ljepote probiju svoj put u svijetu i iznova pokazuj svoju vrijednost bez obzira koliko je mi, koji tu živimo, ignorirali, gazili i uništavali. Sigurno znate da su Igra prijestolja, Borgia i Winnetou snimani na našim prostorima. Zapravo radi se o puno više filmova, nisu svi Hollywoodski blockbusteri, ali i dalje promoviraju ljepote naše male zemlje po svjetskim bespučima. Wikipedija će vam ponditi čak 54 filma koji su snimani na raznim lokacijama u Hrvatskoj, a nedavno je i trailer za svjetski poznati Ubisoftov serijal video igre smjestio svoj trailer, baš kod nas. Ovo je Far Cry Primal – The Charge – live trailer.

 


Far Cry Primal trailer sniman u Hrvatskoj

Posljednji nastavak Far Cry serijala vraća nas u prošlost. Točnije 10 000 pr.Kr. u doba bez automatskih pušaka, pištolja, raznih vozila i sve druge tehonlogija koja je bila dostupna u prijašnjim naslovima u serijalu. Igrate sa Takkarom, glavnim lovcem čije čitavo pleme umire u zasjedi pri lovu. Sabljozubi tigar i mamut normalna su pojava, ali glavnu prijetnju čine ljudi, odnosno druga plemena. Igra je izašla 23.02.2016. godine, ukoliko nemate primjerak nabavite ga ovdje. Far Cry Primal – The Charge pokazuje upravo takav put jednog protagonosita, koji se vraća u prošlost. Sve od modernog ratovanja pa do doba kada je glavno oružje bio kamen imajući u fokusu instinkt i čovjeku potrebu, borbe za ostanak. Bojišta iz trailera od scena modernog ratovanja, preko iskrcavanja na Omahu sve do scena ratovanja sredjeg vijeka snimana su u Hrvatskoj. Nemojte se brinuti ako ih niste odmah prepoznali, nismo niti mi. Sve to izgleda impozantno uz CGI koji je korišten pri izradi trailera. Promjena je ravna onoj kako mi izgledamo kad izlazimo van, i kad se iz tog izlaska vraćamo. Nama često niti CGi ne bi pomogao. Donosimo vam slike sa seta uz lokacije na kojima je snimano.

Plaža kod Ražanca- iskrcavanje na Omahu

Stara tvornica Glinica kod Obrovca

Vojarna Šepurine, Zadar – Srednji vijek


Hrvatske ljepote na svjetskim ekranima (i monitorima)

Uvijek je lijepo čuti kada se naša zemlja spominje u svjetskim medijima. Ne po kreditnom ratingu, ili drugim negativnim ekonomski pokazateljima već po nečemu pozitivnom, lijepom i drugačijem. Mala smo zemlja puna još neotkrivenih lokacija koje će tek udomiti hollywoodske zvijezde i glavne protagoniste, video igara.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *