Nekoliko dana prije nego što Ubisoft makne Beyond Good & Evil iz svojeg Ubi30 programa u kojem dijele svoje igre besplatno, ovaj izdavač je objavio koja će biti sljedeća. Igrači se mogu veseliti dodavanju Far Cry 3 – Blood Dragona u svoju kolekciju na Uplayju. Ova šašava spin-off pucačina bila je neočekivani hit, pa nije neobično što se ovaj francuski izdavač odlučio upravo za njeno ubacivanje u proslavu 30. godišnjice osnutka studija.


Blood Dragon je parodija akcijskih filmova iz 80-tih

Kada je Ubisoft najavio Blood Dragon, mnogi su mislili da se radi o šali. No ova zasebna ekspanzija za Far Cry 3 je ugodno iznenadila mnoge igrače i kritičare kada je izašla prije tri godine. Evo što je Ubisoft imao reći o tome što svijet Far Cryja njima znači:

“Far Cry je bio jedan od prvih otvorenih svjetova koje je Ubisoft stvorio. Igra je prvi put prikazana na sajmu E3 2001. godine kao X-Isle. U to vrijeme, Ubisoft je prikazao impresivan otvoren svijet šume koju su nastanjivali dinosauri, a Crytek je za nju stvorio moćan Cry-engine. Igra koju su zajedno radili Ubisoft i Crytek promijenila je ime i prilagodila kontekst te postala Far Cry u ožujku 2004. godine. Od početaka, igra je ponudila osnovu otvorenog svijeta: veliko igralište, slobodu izbora i uzbudljiv gameplay.”

Blood Dragon se razlikovao od te formule budući da je igrače stavio u ulogu kiborga Rexa Colta koji mora spasiti djevojku, ubiti negativce i spasiti svijet. Inspiraciju su potražili u akcijskim filmovima 80tih godina i u igru ubacili sve moguće klišeje, no napravili su veoma dobru pucačinu.

Svi zainteresirani igrači će moći Far Cry 3 – Blood Dragon besplatno preuzeti od 9. studenog za PC na ovim stranicama. Ponuda će biti aktualna mjesec dana nakon čega će Ubisoft podijeliti posljednju igru, a biti će zanimljivo vidjeti za koju će se odlučiti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *