Stream sniping je već ustaljen pojam. Kako biste dobili titulu ovakvog zločestog snajpera, potrebno je gledati nečiji stream te pomoću njega donijeti odluke koje vam pomažu u borbi protiv te osobe. Iako se stream sniping već godinama prakticira u gotovo svakoj igri, slučaj bananja navodnog snipera na riječ streamera u PlayerUnknown’s Battlegrounds je izazvao kontroverzu te naveo mnoge da se zapitaju postoji li razlika između običnih igrača i onih koji igru čine popularnijom.


Umjesto zastrašujućeg statusa koji uživaju poznati sniperi, u PlayerUnknown’s Battlegrounds se možete nadati jedino banu

Zamislite si samo: upravo ste ubili igrača čije vam je ime od nekud poznato. Sjetite se da je to poznati streamer, shvaćajući pritom da su vaš kill vidjele stotine ili tisuće ljudi, i osjećate se prilično dobro.

No vaše zadovoljstvo je kratkotrajno, jer taj streamer ne želi dopustiti da ga pred publikom ubije nepoznat igrač na pomalo neugodan način. Pošalje mail igraćoj kompaniji, koja vas ubrzo bana zbog kršenja pravila o stream snipingu. Njegov dokaz? Ništa više nego pokazivanje prsta prema vama uz visoko tonski “On vara!”.

Zvuči nemoguće, posebno u popularnoj igri, no čini se da se upravo to dogodilo u PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ovaj je slučaj izazvao kontroverzu u igri koja ima povijest sumnjivih banova, te su se mnogi igrači zapitali dobivaju li streameri bolji tretman od drugih.

Igraća kompanija se u međuvremenu oglasila s tvrdnjama kako su imali dokaz o stream snipingu, no nama se to sve čini pomalo sumnjivo, posebno iz priloženog klipa koji daje naslutiti da je jedini zločin koji je dotični igrač počinio taj da je ubio streamera pred njegovom publikom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *