Vjerojatno ste čuli priče o Sovjetskim astronautima koji su nestali u svemiru – tzv. izgubljeni kozmonauti koje je Sovjetska Unija maknula iz povijesnih knjiga kako ne bi privukla negativni publicitet. U novoj svemirskoj avanturi Outreach ćete istražiti napuštenu Sovjetsku stanicu čija tajna nikako nije vesela.


Što se krije iza nestanka astronauta? Developer zasad ne otkriva ništa

Po temi Outreach svakako podsjeća na Dead Space. U ulozi ste istraživača koji je poslan na svemirsku stanicu kako bi otkrio što se dogodilo, no, bar po onome što znamo, sličnosti tu prestaju. Outreach vas stavlja u prvo lice, što će pridodati jezivom osjećaju dok upravljate astronautom poslanim u nepoznato.

Po tome igra svakako podsjeća na Outlast, još jednu first person avanturu u kojoj borba gotovo i da ne postoji. No Outreach je nešto novo – dok ste u Outlastu znali da ćete se sukobiti sa svakakvim mutacijama, još nije poznato oko čega se zapravo vrti naslov iz Pixel Spill studija. Jesu li alieni napali i pobili posadu, jesu li astronauti nekako isisani iz postaje ili je posrijedi nešto treće? Unatoč dostupnosti demo verzije, developer i dalje ne želi otkriti što se krije iza misterije, što dodatno poboljšava doživljaj.

Outreach se također ističe po kronologiji događaja. Dok je gotovo svaka svemirska igra stavljena u blisku budućnost, Outreach se odvija u 1980tima te je postaja koju istražujete napravljena u stilu Ruske postaje Mir. Stranica na Steam platformi navodi samo da će naslov biti izdan ove godine, a unatoč prilično kratkom trajanju, sigurni smo da će Outreach pružiti jedinstveno iskustvo za ljubitelje napetih i nesvakidašnjih igara.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *