Igre vas veoma rijetko stavljaju u ulogu negativca, no strategija Evil Genius koja je izašla prije 13 godina našla se upravo u toj kategoriji. Za njen razvoj bio je zaslužan tim Elixir Studios koji je u međuvremenu prepustio prava Rebellionu. Sada se taj studio i izdavač javio s radosnim vijestima za one koji su uživali u pokoravanju svijeta – službeno su počeli s radom na nastavku.


Zasad je u planu samo verzija za računala

Evil Genius stavio vas je u ulogu osobe koja želi na bilo koji način zavladati svijetom, a to je naravno uključivalo razne prljave poslove i izgradnju tajne baze iz koje ćete ih izvršavati. Ova kombinacija strategije i simulacije dala vam je potpunu kontrolu nad svim aspektima tako teškog zadatka, a da sve ne bude toliko jednostavno, osim napretka i razvijanja vaših vjernih zaposlenika morali ste se braniti od napornih dobričina i agenata koji žele vaš plan zaustaviti.

Rebellion je odlučio kako je sada pravo vrijeme da naprave nešto s tim intelektualnim vlasništvom, a evo što su imali reći u službenoj objavi: “Želimo biti u potpunosti jasni. Ne radi se o remasteru. Evil Genius 2 će biti punokrvni nastavak i neće biti free-to-play igra. Trenutno smo usmjereni na PC verziju, ali kao i s našim drugim igrama razmotrit ćemo ostale platforme i vidjeti što najbolje odgovara”.

Razvoj na projektu započeo je tek ovog proljeća, pa se on nalazi u veoma ranoj fazi, a ovo će biti prva strategija iz studija koja će koristiti njihov Asura engine. Uz to su napomenuli kako su razmatrali crowdfunding kampanju, no kako su na kraju zaključili da to ipak nije najbolji potez zbog toga što su u zadnje vrijeme imali dosta uspjeha sa Zombie Army Trilogy, Battlezone za PSVR te trećim i četvrtim nastavkom Sniper Elite.

Osim same najave i jedine sigurne platforme nisu još objavili ništa drugih detalja, no možda će imati nešto više za reći na sajmu Gamescom koji se održava krajem kolovoza. Ako vas zanima što glavni čovjek Rebelliona ima reći na sve pogledajte video ispod teksta, a objavu možete u cijelosti pronaći ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *