Outcast je akcijska avantura i RPG kojeg je Belgijski studio Appeal napravio 1999. godine za PC, a izdao Infogrames. Igra je te godine dobila odlične ocjene te dobila nekoliko nagrada za najbolju avanturu godine. Outcast se zatim 2010. godine pojavio na GOG.comu koji je bio prilagođen za moderne sustave. U međuvremenu je originalni tim izgubio prava na igru, vratio ih, imao neuspješnu Kickstarter kampanju i izdao 1.1 verziju na Steamu. Sada je na red došao potpuni remake.


Remake Outcasta stiže za PC, PS4 i Xbox One

Nova igra zvat će se Outcast: Second Contact i na njoj radi upravo tim koji je zaslužan za original. Svoj napredak prikazali su putem tri slike koje su objavili na svojoj Facebook stranici igre. Prema onome što vidimo, moramo priznati da nam se jako sviđa.

Tvorci igre Yann Robert, Franck Sauer i Yves Grolet su 2013. godine vratili prava na igru od Atarija, a nakon spomenute neuspjele Kickstarter kampanje su uspjeli s izdavačem Bigben Interactive sklopiti ugovor za ovaj remake na kojem rade.

Kad je izašao, Outcast je bio jedna od prvih pravih open world igara koja je pratila bivšeg operativca Cutter Sladea na putu do vanzemaljskog planeta u paralelnom svijetu kako bi vratio sondu koja bi mogla prouzročiti distorziju u vremenu i prostoru te tako uništiti majku nam Zemlju.

Kao i za sve objave koje nam stižu u ovom periodu i za ovu ćemo pretpostaviti da ćemo saznati nešto više za par dana na velikom igraćem sajmu Gamescom, pa ćemo vam javiti ono što saznamo (ako saznamo). Datum izlaska za sve tri verzije je zasad ožujak 2017. godine.

outcast remake

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *