Streaming servis Hitbox napokon ozbiljnije ulazi u svijet eSporta iako je to područje dosad čvrsto držao Twitch.tv. Naime, streaming servisi uglavnom su se bazirali na osobnim streamovima više nego na prijenosu eSport evenata, ali i to će se uskoro promijeniti. Potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora s renomiranim eSport organizacijama Hitbox je ozbiljnije krenuo konkurirati Twitch.tvu, samo je pitanje hoće li to biti dovoljno ili je pak Twitch.tv i dalje nedodirljiv što se takvog sadržaja tiče.hitbox stream


Hitbox potpisao ugovor sa ESL-om, Dreamhackom i Wargamingom

Iako ponekad imamo takav dojam, Twitch.tv nije jedini streaming servis koji dostupan svim igračima koji žele podijeliti svoj skill ili pak pokušati zaraditi putem gaminga, ali u Europi je daleko najposjećeniji. Međutim, drugi streaming servisi isto tako grade svoju bazu gledatelja, samo to rade u drugim djelovima svijeta. Tako Hitboxu raste popularnost na području Rusije i Brazila, a kada sve uzmemo u obzir, Rusi su vrlo jaki u gotovo svakom eSport naslovu i imaju dugu tradiciju u eSportu, dok eSport zajednica u Brazilu ubrzano raste i postaje vrlo respektabilna. Što potvrđuje i osvajanje MLG CS:GO Major Championship: Columbusa od strane Luminositya.  Hitbox je u tom smjeru i potpisao dvogodišnji ugovor s ESL-om za sve događaje i turnire u njihovoj organizaciji, ali i prava za prijenos svih eSport turnira u organizaciji Dreamhacka i to na ruskom i portugalskom jeziku. Ovo je svakako približavanje Twitch.tvu, ali i dalje nije dovoljno, pošto znamo da ESL-ovi turniri imaju dugu tradiciju suradnje i prijenosa na Twitch.tvu, tako je i kultura praćenja takvog sadržaja tamo nastala. Developer popularne igre World of Tanks, Wargaming.net, ujedno i dioničar Hitboxa, odlučio je da će se World of Tanks Grand Finals isto tako prenositi na Hitboxu i to na poljskom, ruskom i engleskom jeziku. Samo finale održava se 8. i 9. trvanja u Poljskoj.


Za svakog ponešto…

Konkurencija je dobra stvar, osim ako bariš neku djevojku, ali inače podiže samu kvalitetu sadržaja što bi ipak trebalo malo trznuti Twitch.tv da shvati da ipak nije jedini. eSport organizacije poput ESL-a očito ne planiraju davati eksluzivna prava za prijenose svojih eSport natjecanja jer će odsad biti dostupni na čak tri streaming servisa i svi će imati pravo prenositi sve. Da je sadržaj koji Hitbox donosi na svoju platformu ekskluzivan, ovo bi bila potpuno drugačija priča. Ovako, malim koracima naprijed, ali ipak naprijed.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *