Prije samo tri mjeseca pisali smo o Evolve Stage 2 – pokušaju oživljavanja asimetrične multiplayer pucačine koja je zbog lošeg marketinga i velikog broja mikrotransakcija, unatoč solidnim idejama, podbacila kada je izašla početkom veljače 2015. godine. Izgleda kako ni pokušaj ispravljanja grešaka nije pomogao da se u igru vrati velik broj igrača ili barem dovoljno velik broj da bi se timu isplatilo nastaviti s radom. Zbog toga je iz tima Turtle Rock stigla obavijest o prestanku razvoja te igre.


Evolve više neće dobivati nadogradnje ni novi sadržaj

Nakon prelaska Evolvea u free-to-play vode početkom srpnja, broj igrača koji su aktivno igrali stalno se smanjivao. Izdavač 2K je taj koji je odlučio da vrijeme za prestanak razvoja što znači da igra više neće dobivati nadogradnje, ispravke bugova i balansiranje, a zbog te odluke konzolaši neće dobiti Stage 2. Serveri se zasad neće ugasiti, iako i ta odluka stoji u rukama izdavača.

Turtle Rock, koji je zaslužan i za odlični Left 4 Dead, je rekao da ova situacija ne obilježava kraj za studio. “Za vas koji ste pratili Turtle Rock Studios, ovo nije zbogom. Imamo mnogo stvari u planu za koje se nadamo da će vam pružiti zadovoljstvo, ali odlazimo na Laurie-Anne posljednji put i moramo se pozdraviti s planetom Shear. Vidjet ćemo se opet, sljedeći put na nekom drugom svijetu.”

Posljednji pozdrav od Evolve zajednice i same igre održat će se prijenosom uživo u četvrtak 27. listopada na Twitch.tvu u 21 sat po lokalnom vremenu. Šteta što je priča Evolvea ovako završila, ali joj nakon početnih grešaka očito nije bilo spasa. Turtle Rock Studiosu želimo sreću s budućim projektima i bit će zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru otići.

evolve gašenje servera

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *