Nesbø je norveški pisac krimića koji je u relativno kratko vrijeme osvojio svijet. Čitaju ga svi, od mama, do mladih, baš kao što se nekada masovno čitalo Dana Browna. Jedina razlika je u tome što je Nesbø zapravo stvarno dobar. Kako to ide inače, s književnim uspjehom dolaze i filmske adaptacije pa smo tako prije nekoliko godina dobili odlični norveški triler Headhunters (koji vam iskreno preporučujemo), a sada je svijet spreman i za adaptaciju na engleskom jeziku naslovljenu Snowman, baziranu na istoimenom romanu kojeg je teško pronaći u knjižnicama jer je uvijek posuđen.


Hit krimić Snowman u kina dolazi krajem listopada

Tužna istina je ta da psihološke krimiće imamo priliku gledati na gotovo mjesečnoj bazi i da je malo koji istinski dobar i originalan. Nije da ih nema, neki kultni filmovi spadaju upravo u taj žanr, kao što su na primjer Se7en, Memento i Zodiac. Universal Pictures očigledno cilja na tu kategoriju svojim novim filmom Snowman pošto je riječ o stvarno ambicioznom projektu. Čak i ako se izuzme snažan predložak, na ovome djelu rade brojna jaka imena. Režiju tako preuzima švedski redatelj Tomas Alfredson, poznat po izvanrednom Let the Right One In, a u glumačkim ulogama nalaze se Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Val Kilmer i drugi.

Očigledno je u pitanju recept za nešto istinski dobro i ne bi nas čudilo da je konačan rezultat film o kojem će se pričati godinama. Ako vas puke informacije nisu uvjerile u to, novi trailer za Snowman vjerojatno hoće.

Film Snowman u kina dolazi 20. listopada, taman u okviru Noći vještica, što nije neshvatljivo pošto taj uradak očigledno u sebi sadrži više horora od brojnih današnjih naslova tog žanra. Snjegovići nisu bili tako jezivi još od Jack Frosta. Ne znamo za vas, ali mi jedva čekamo ovaj film. U današnje vrijeme malo je ostvarenja koja izgledaju kao da im je generalna kvaliteta važnija od momentalne zarade. Možda je to zapravo i normalan slučaj s ovim specifičnim žanrom, jer ipak nije riječ o nečemu zbog čega će se ljudi gaziti na ulazima u kino dvorane, no zato bi u pitanju mogao biti film o kojem će se pričati dugo vremena. Naravno, postoji vjerojatnost da će biti zaboravljen do proljeća, ali možda neće. Nadamo se da neće. Stvarno se nadamo.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *