“Frag like it’s 1999” najava je novog FPS-a Reakktor studija, koji obećava da će vratiti stari osjećaj skidanja glava. Bez RPG segmenata, napretka kroz igru, prekrasnog prikaza FPS žanra, TOXIKK se vraća na dobri stari koncept arena shootera, a s obzirom da nam dolaze novi Unreal Tournament i Quake Champions, očito nas očekuje revitalizacija žanra koji trenutno nema vrhunskog predstavnika u svijetu esporta, koji bi se natjecao sa svime onime što TOXIKK ne želi biti.


TOXIKK nam dolazi ubrzo

Datum izlaska predviđen je za 9. rujna, što je za manje od mjesec dana. Međutim, uz igru će izaći i besplatan demo, koji to zapravo nije. Po definiciji na Steamu, demo verzija igre znači da ne možete igrati protiv igrača koji posjeduju cijelu verziju, a iz Reakktora su rekli kako besplatna verzija neće imati nikakve nedostatke s obzirom na punu verziju igre i moći ćete ju igrati koliko i kada god vi to poželite. Što je besplatna verzija igre i koje će biti razlike s obzirom na verziju koju će trebati platiti, zasad ostaje nepoznato, ali TOXIKK ćete moći zaigrati besplatno.

Arena shooteri uvijek imaju svoju publiku i tako će vjerojatno ostati, pitanje je samo kada će se neka igra dovoljno odvažati i pokušati, ne poboljšati već savršeno dobar žanr, već ga redefinirati s nekim novitetima. Cijeli FPS segment esporta doživljava procvat, možda će i vraćanje korijenima dati svoj doprinos.

 

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *