U srijedu počinje posljednji major turnir profesionalne scene Counter-Strike: Global Offensive, koji će trajati sve do nedjelje 1. studenog. Očekujemo intenzivnu borbu za naslov koji će pokušati zgrabiti 16 timova, od kojih će prvaci međusobno podijeliti $250.000. Kako to obično i biva, postoje favoriti i za Dreamhack Cluj-Napoca major, a mi ćemo baciti oko na timove koji bi mogli iznenaditi.

Ninjas in Pyjamas

nip cs go

Nekoć najtrofejniji CS tim na svijetu, zadnjih se godinu dana teško nalazi među top 5 timova. O razlozima bi se dalo diskutirati, no najvjerojatnije je riječ o zamoru i manjku inovativnosti u pristupu mečevima, a i treninzima. Nakon odlaska Fifflarena, NiP je uveo Maikelelea kao posvećenog AWP-era, kojeg je naknadno zamijenio Finac allu, nikako da dođu na zelenu granu. Danas je situacija takva da se već uvelike razmatraju opcije gdje će koji igrač otići, što definitivno ima utjecaja na timsku koheziju koja je očito vrlo bitna za timsku koheziju i duh koji mora biti tamo negdje kako bi se došlo do respektabilnih rezultata. Po svemu sudeći, od NiP igrača možemo očekivati iznimne individualne performanse, jer je vrijeme da dokažu svoje kvalitete za eventualno regrutiranje u nekom drugom timu. Nema dvojbe da svi igrači NiP-a spadaju u sam vrh CS:GO scene, ali za uspjeh koji će se pamtiti je ipak potrebno više.

Na’Vi

navi cs go

Na’Vi je tim koji je definitivno zabavan za gledati, osobito zadnjih par majora jer se čini da su konačno našli svoj način igre. I dalje se tu nađe puno „loše sreće“ zbog čega znaju izgubiti mečeve u kojima su favoriti, a često iznenade tamo gdje se to od njih ne očekuje. Čim jedan tim oscilira do te mjere očito je da bi promjena u rosteru dobro došla, a po svemu sudeći Zeus bi mogao biti sljedeći na listi za odstrel. Guardian oduvijek drži vitalnu ulogu kao AWP-er uz seizeda koji glasi za jednog od najboljih i najkonzistentnijih riflera u čitavoj sceni. Ukoliko ne prođu četvrtfinale, za očekivati je da će se roster promijeniti za 2016. godinu. Koga i zašto će izbaciti možemo samo nagađati.

Titan

titan cs go

Titan je doživio havariju s banom KQLY-a i izgleda da su sad na pravom putu do stare slave. Nakon što je na mjesto Maniaca sjeo ScreaM obnovila su se neka stara prijateljstva te se da zaključiti da roster u ovom obliku funkcionira dobro. Osim njega tu je i shox, jedan od onih atraktivnih igrača koji uvijek mogu i hoće iznenaditi. Ex6TenZ slovi za jednog od najboljih in-game leadera u čitavoj sceni, no što se tiče individualnih performansi nije baš blistav, no kao što smo prije naveli, CS:GO je igra u kojoj najviše do izražaja dolazi timska kohezija i nezahvalno je za očekivati od svih igrača da su u svemu dovoljno dobri. Gledajući objektivno, Titan na papiru izgleda kao tim koji ima sve – čvrstu konzistentnu bazu u pogledu RpK-a i SmithZz-a, jake fraggere u pogledu ScreaM-a i shox-a i čvrstog vođu u Ex6TenZ-u. Hoće li im se kockice posložiti u ovom rosteru?

Gamers2.Kinguin

g2 cs go

Sličan sastav igrao je za Kinguin do nedavno i po onome što su pokazali ovakav sastav ima puno potencijala. Nije upitno da je ScreaM koji je prešao u Titan igrao važnu ulogu u takvom rosteru, no jkaem je također pokazao da zna biti vrlo opasan igrač i dostojna zamjena. U trenutačnom sastavu za očekivati je atraktivne individualne performanse, osobito od strane Maikelelea s AWP-om, a tu je i rain koji oduševljava svojim mirnim i staloženim stilom igre. I dennis i fox su vrhunski igrači, no postoji pitanje hoće li sve funkcionirati kako treba obzirom na jezične prepreke – fox je jedini igrač u timu koji ne govori švedski, barem ne toliko tečno kao ostatak ekipe. Nije upitan prolaz kroz grupe, ali kasnije će bilo kakav plasman Gamers2 ekipe biti veliko iznenađenje.

Pogledajte i službenu najavu eventa uz pregled ESL Cologne 2015 turnira:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *