Terraria će sredinom svibnja navršiti šest godina. Igra koju su mnogi zvali i još uvijek nazivaju 2D Minecraftom je od tada definitivno pronašla svoje ime, publiku i tržište, a razvojni tim Re-Logic je objavio kako su dosegli i prešli brojku od 20 milijuna prodanih primjeraka na svim platformama za koje je izašla.


Budućnost Terrarije izgleda svijetlo

Terraria kakvu igrači igraju danas i kakva je bila kada je tek izašla kompletno su drugačija iskustva. U svojoj prvoj finalnoj verziji objavljenoj na Steamu, igrom se bilo moguće zabavljati samo na računalima, u njoj je bilo samo nekih 250 itema, 6 NPC-jeva, 20 različitih neprijatelja, tri bossa i 10 bioma.

Nakon brojnih nadogradnji, koje su sve bile besplatne, Terraria je nakon šest godina izašla na još 11 platformi (sve konzole i mobilne platforme), uvršteno je 3800 itema, moguće je razgovarati sa 25 NPC-jeva, ubiti 16 bosseva i 9 mini-bosseva, protrčati i prokopati 27 bioma, testirati svoje vještine kroz razne eventove, birati između normalnog i moda za eksperte koji donosi dodatne nagrade te veoma bitno, uživati u brojnim “quality of life” promjenama koje su implementirane.

Najbitnija stvar je ovdje činjenica da se igra prodala u toliko velikom broju, a u posljednjih godinu i pol dana otkad je izašla ogromna nadogradnja pod brojem 1.3 igra se prodala u 8,5 milijuna primjeraka. U planu su nove besplatne nadogradnje, 1.3 bi uskoro trebala biti dostupna za konzole, a zatim i za mobilne platforme, a Re-Logic je obećao kako će uskoro podijeliti i više detalja o spin-offu Otherworld.

Razvojni tim se zahvalio svim igračima koji su odlučili ući u ovaj 2D sandbox svijet, kao i izdavaču 505 Games bez kojih kažu da ne bi bilo ni konzolaških ni mobilnih verzija igre. Ispod teksta možete vidjeti kako Terraria izgleda danas, a za sve druge informacije zaputite se na službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *