Ako ne računamo raznovrsne simulatore koji dopuštaju konverziju konzolaške igre u Windows verziju, Tekken 7 se razlikuje od prethodnika prvenstveno po tome što je Namco uveo punu podršku za Microsoft Windows. No, je li prvi kompjuteraški Tekken dostojna konverzija ili pak pati od standardnih problema koje imaju mnoge “console first” igre? Idemo saznati u nastavku.


Nije release verzija GTA IV, ali čak i minimalna konfiguracija je poprilično zahtjevna

Prvi dojmovi koji se dotiču tehničke strane Tekken 7 za PC su većinom pozitivni. Uz bleeding edge konfiguraciju koja sadržava grafičku karticu poput GTX 970, ne biste trebali naići na probleme čak i ako igru vrtite na punim Ultra settingsima i 1920×1080 rezoluciji.

Ako pak nemate takvu konfiguraciju, ne očajavajte – razlika između postavki je prilično velika, a navedena minimalna konfiguracija za Tekken 7 je 6 GB RAM-a, Intel Core i3-4160 sa 3.60GHz i NVIDIA GeForce GTX 660 i slične grafičke kartice s 2 GB video memorije. Pošto je ovo ipak borbena igra te s toga po prirodi nije toliko zahtjevna, sigurni smo kako ćete ju na najnižim postavkama moći pokretati i s nešto lošijom konfiguracijom, posebno ako imate rezoluciju manju od 1920×1080.

Upečatljiv je navod kako novi Tekken treba 60 GB slobodnog prostora na hard disku za instalaciju, što je poprilična količina čak i za novije igre koje su po tom pitanju sve zahtjevnije. Od potencijalnih tehničkih poteškoća, tu je nepotpuna podrška za ultra široke, iliti ultrawide rezolucije, te će vam igranje na istima donijeti crne crte koje mnogi gameri preziru. Od primjedbi bi se mogle navesti i teškoće upravljanja s tipkovnicom, no vjerujemo kako će rijetko tko igrati ovu igru bez joysticka. Usput vam ostavljamo 4k verziju PC porta:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *