Team Dignitas je jedna od vodećih e-sport organizacija u svijetu, a samim time i jedna od najorganiziranijih i najprofesionalnijih. Registrirana je u UK te okuplja timove raznih e-sportova. Njihov EU LOL tim kvalificirao se za LCS, no nažalost, sjevernoamerički tim kvalificiran je još od 2013. Upravo ovdje dolazimo do naslova članka i glavne problematike. Team Dignitas mora prodati jedan od timova, a razlog prodaje su jasna pravila Riota koja kažu da profesionalne gaming organizacije mogu kvalificirati samo jedan tim.

Team Dignitas LOL tim

Zainteresirani već postoje, a ponude se kreću oko 500.000 dolara.

Michael O’Dell, vlasnik Team Dignitasa, izjavio je da su posljednjih tjedana stizale ponude za oba tima, no on još nije odlučio koji ide na prodaju. Pošto je kompanija unutar EU, logično je da bi Europski LOL tim mogao ostati. Unatoč primamljivim ponudama, O’Dell kaže da njegova odluka neće ovisiti samo o novcu. Ističe da je “kvaliteta ponude” te činjenica smatra li da ljudi koji stoje iza ponude mogu uspješno voditi jedan ovakav tim samo su neki od čimbenika koji će utjecati na odabir.

Naravno, to ne znači da u konačnici krupniji ponuđači neće imati prednost. Ponude stižu iz svih krajeva svijeta, a neke s Bliskog Istoka prelaze i milijun dolara, kako kaže O’Dell. Prikupljanje traje do kraja devetog mjeseca, nakon čega će, pretpostavljamo, pasti konačna odluka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *