Pucačine na konzolama mogu se sasvim normalno igrati i s kontrolerom, no miš i tipkovnica nezamjenjivi su kada je u pitanju baratanje virtualnim puškama. Periferija pod nazivom Tactical Assault Commander 4 pomoći će vam u poboljšanju iskustva, jer je riječ od dediciranoj tipkovnici i mišu specijalno namijenjenima igranju FPS igara na PlayStation 4 konzoli.

Tactical Assault Commander zapravo je podijeljena verzija kontrolera

gdje je miš mapiran tako da mijenja desni analogni stik, dok lijevi stik mijenjaju tipke u WASD stilu. Ostale tipke kontrolera su na tipkovnici raspoređene gdje bi inače našli shift, ctrl, q, e  i tako dalje, uz nekoliko dodataka poput “snipe moda” s kojim mijenjate osjetljivost miša te tipke za hodanje, s kojom – hodate. Prije nego što se previše razveselite cijeloj ideji, valja napomenuti da postoji i Tactical Assault Commander 3 koji je prije četiri godine predstavljen za PlayStation 3.

51DOWU3FW1L._SL1000_

Nadamo se da će TAC 4 ispraviti bugove prošlog modela

Iako je cijela ideja u početku bila dobro prihvaćena od strane novinara i gamera, pokazalo se da miš ne emulira desni stik kako bi trebao, pa je gameplay bio narušen. S obzirom da je u jednom FPS-u ulogu miša kritična, zaključak je bio očekivan – ova periferija nije doživjela značajan uspjeh. No, prošle su četiri godine. Japanski proizvođač, Hori, valjda je nešto naučio iz prijašnjih grešaka. Iskreno se nadamo da će TAC 4 sjajno odrađivati posao za koji je zamišljen, jer za PS4 izlazi nekoliko sjajnih FPS naslova još ove godine. TAC 4 izlazi u 10. mjesecu ove godine, a možemo očekivati cijenu između 800 i 1000 kuna.

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *