Većina modernih gamera nije upoznata s originalnom System Shock igrom – izašla je još davne 1994. godine kad je većina nas bila zauzeta drugim stvarima. No, ako ste ikad igrali moderne hitove poput Deus Ex ili BioShock, bilo bi dobro imati na umu da su obje igre svojevrsni nastavci starog System Shocka.


System Shock Remastered – nešto za nostalgičare, ali i novu generaciju

Ne krivimo vas ako ste čuli za “igru koja je počela sve”, no niste se mogli natjerati da ju isprobate – u usporedbi s naslovima u zadnjih 5 ili čak 10 godina, System Shock blago rečeno nije atraktivan. Za upravo takve igrače – kao i manjinu koja je igrala originalni Shock i uživala u njemu – Night Dive Studios je obećao izdati remasteriranu verziju.

Pored ogromnih poboljšanja na vizualnoj fronti, System Shock Remastered bi trebao ispolirati i samo igraće iskustvo kako bi naslov star preko 20 godina doveo na razinu modernih avantura.

Oni koji znaju za dolazak ažuriranog System Shocka vjerojatno znaju i da je razvoj igre ovisio o velikodušnosti Kickstarter korisnika. No, bez brige: nedavno je potvrđeno da je projekt bez poteškoća dobio potrebnu financijsku pomoć i da je već krenuo u produkciju. U početku je igra bila ‘bookirana’ za kraj 2017., no developer je nedavno pomaknuo datum na sredinu 2018.

Iako nitko od nas ne voli čekati na nešto što želimo, lijepo je vidjeti da Night Dive ne žuri s remakeom jedne nadasve kultne video igre kako bi svaki detalj bio usavršen. Odgođeni datum dati će developerima više vremena da zainteresiraju šire tržište prije izdavanja, iako smo sigurni da System Shock Remastered već ima poveću publiku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *