Neke stare i starije igre nalaze se u limbu i nije ih moguće nabaviti legalnim putem zbog problema s licencama. Na sreću igrača, taj problem već godinama rješava GOG.com, odnosno Good Old Games, čiji je cilj prilagođavanje starih igara modernim sustavima i njihovo izdavanje bez DRM zaštite. Mnoge su igre koje nije bilo prije moguće zaigrati na današnjim računalima (neke uopće, a neke ne bez puno mučenja) upravo oni oživjeli, a nova je taktička pucačina koja spada među klasike – SWAT 4.


Zahvaljujući GOG-u moguće je opet zaigrati SWAT 4

SWAT 4 izašao je 2005. godine i podigao ljestvicu za taktičke pucačine. U njoj upravljate specijalnom policijskom postrojbom i rješavate misije u kojima uglavnom spašavate taoce od zlih ljudi. Prije početka svake misije opremate svoj peteročlani tim i zatim tijekom misije upravljate svakim zasebno i dajete im naredbe. Cilj je naravno taoce dovesti na sigurno, a ako baš ne morate ne biste smjeli nikog upucati.

Igru nije bilo moguće nabaviti zbog problema s licencama koje su se provlačile između Sierre, Vivendija i Activisiona, a sada su se očito uspjeli konačno dogovoriti i Activision je dao dopuštenje GOG-u da izdaju igru na svojem servisu. U prodaji je SWAT 4 Gold Edition koji uključuje osnovnu igru i ekspanziju Stetchkov Syndicate po cijeni od 9,29 eura.

Uz tu igru, na popustu se našao ostatak serijala SWAT, pa tako možete kupiti još i Police Quest SWAT 1+2 za 2,39 eura i SWAT 3 za 2,39 eura. Budući da je igra izašla prije dvanaest godina službenih stranica više nema, ali možete pogledati kako je izgledao trailer koji je tada izašao. Za sve ostalo bacite oko na GOG.com.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *