Još samo jedno kolo nas deli od toga da i zvanično imamo kompletiran spisak učesnika treće sezone Fortuna Championship Series lige, a odgovor na ovo pitanje ćemo vrlo verovatno dobiti već večeras nakon okršaja ekipa Monitor.rs i RUR Esports. Da li će jedan od ova dva tima doći do pobede ili će njihov nerešen rezultat ostaviti potencijalnu šansu za makedonski Evolution Online da odlučuje o raspletu događaja u utorak, saznaćemo nešto pre ponoći.


Montior.rs ulazi u ovaj okršaj rasterećen

Pre derbi meča kola očekuje nas zagrevanje u vidu duela između aktuelnog prvaka ekipe SBB Esports i hrvatskog Expire Nationa, kome se najverovatnije smeši baraž za opstanak. SBB će imati prilike da isproba možda neke nove taktike, verujemo da će svoje najjače kombinacije čuvati za plejof, tako da tu vidim najveću šansu ekipe Expire, ako naravno pronađu motivaciju da daju 110% svojih mogućnosti, što je evidentno potrebno da bi se savladao SBB.

Nakon toga sledi ono što svi sa nestrpljenjem iščekuju. Odgovor na pitanje ko će se pridružiti finalistama prošlogodišnje sezone, i njihovoj najozbiljnijoj konkurenciji, ekipi x25 Marvo u plejofu.

Sa jedne strane imamo iskusni RUR Esports, koji iza sebe već ima jedan plejof samo pod imenom GGSmurf, ali to nezadovoljava njihove ambicije. Oni su prošle sezone u poslednjem kolu ostali bez plejofa jer nisu uspeli da savladaju Team Reject, dok je Mistiga uspela da otme jednu pobedu od Instinct Esportsa, i verujemo da bi na moral ekipe užasno delovalo da im se ovako nešto ponovi.

Ipak ovoga puta sve je u njihovim rukama. U direktnom okršaju sa glavnim konkurentom odlučuju ko će u plejof, i ovo je više nego idealna prilika da se iskupe za neuspeh iz prošle sezone, i obraduju svoje fanove.

Montior.rs ulazi u ovaj okršaj rasterećen. Mladi tim sačinjen od domaćih talenata je dokazao svima da poseduju neosporan kvalitet za Fortuna Championship Series ligu, a uspeli su da odu i korak dalje, i dođu do toga da na kraju sezone sami kroje svoju sudbinu.

U poslednje kolo ulaze nakon još jednog dobrog rezultata, drugog mesta na Gaming Challenge 2017 turniru, gde ih je savladao x25 Marvo u velikom finalu, a videćemo da li mladi Luka “Marrow Ooze” Cvetković i Stefan “Iskra” Tešić mogu da istrpe pritisak ovako važnog meča, i dovedu do toga da snovi o plejofu ekipe RUR Esports ponovo budu srušeni.

Dan kasnije videćemo i duel koji ćemo najverovatnije gledati u polufinalu plejofa

Meč između x25 Marvo i ASUS RoG Elite. Siguran sam da ćemo ovde videti odmeravanje snaga pred izuzetno važan polufinalni duel, ali pitanje je kako će se treneri ekipe odlučiti kada je pick/ban faza u pitanju da reaguju. Da li će namerno pustiti protivnicima njihove najjače heroje, da bi vežbali kako da se nose sa njima, i da li će ako se to desi timovi odgovoriti tako što će ih odabrati, da bi došli do pobede, ili će namerno vežbati neke druge heroje – ovo ne možemo unapred znati, i možemo samo da nagađamo. Mi svakako mislimo da će ovaj meč biti od izuzetne važnosti iako nema takmičarskog značaja, jer će njegov tok zasigurno uticati na pripreme obe ekipe za plejof.

Za kraj, u slučaju da ne bude potrebe za majstoricom između RUR-a i Monitora, Evolution Online će igrati protiv novajlija u takmičenju, ekipe Reformed Ones, koja nije uspela da postigne željeni rezultat u ligi, i još uvek čeka na prvu pobedu. Vidno demotivisani tim ima još jednu šansu da popravi utisak, što bi im sigurno uticalo na samopouzdanje pred baraž za opstanak u ligi koji im sleduje na kraju sezone.

Ponedeljak i utorak, 20:00 i 22:00, Fortuna Twitch kanal, pratite najveće esport takmičenje u regionu: www.twitch.tv/fortuna

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *