Prošlogodišnji pokušaj ‘’girl-power’’ Ghostbusters izdanja Paula Feiga obožavatelje ove franšize bacio je u očaj i tjerao suze na oči. Stvar je nakon toga pokušao ispraviti IDW Publishing ,možda najpoznatiji po svom 30 Days of Night serijalu i odličnom Transformers: The IDW Collection hardcover izdanju u osam dijelova iz 2010. godine, objavivši Ghostbusters 101 strip u kojem je spojio originalni i novi tim u borbi protiv zaigranih duhova. Upravo je to potaknulo tvorca prva dva nastavka, Ivana Reitmana, da razmisli o novom nastavku.


Originalni Ghostbusters tim će možda ponovno odgovoriti na naš poziv

Kao da je i sam zaključio da se ‘’događa nešto čudno i ne izgleda dobro’’ redatelj Ivan Reitman je na ovogodišnjem San Diego Comic-Conu izrazio želju za ponovnim lovom na duhove sa starom postavom koju čine Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson i Harold Ramis, kojeg nažalost nećemo imati prilike vidjeti u novom Ghostbusters nastavku. Jedina razlika je u tome što razmišlja o spajanju starog i novog tima, a sudeći po reakcijama obožavatelja to baš i nije najbolja opcija. Osim live action filma Reitman je progovorio i o animiranoj verziji u kojoj će glavnu ulogu imati simpatični Ghostbusters duhovi pa ćemo tako možda biti u mogućnosti vidjeti dnevne navike simpatičnog Slimera ili najdraže rute šetanja Marshmallow Mana.

Reitman je također izjavio kako ga je na razmišljanje o novom Ghostbusters filmu naveo i cameo glumaca iz originalne postave u prošlogodišnjem rebootu, prvenstveno zbog toga jer nisu imali svoje uobičajene uloge, što je vjerojatno svakog obožavatelja malo zaboljelo oko srca. Ako oba tima u novom nastavku budu radili skupa, nadamo se da to neće biti toliko katastrofalno jer ipak i “originalni istjerivači” ponovno oblače svoja odjela.

Većina pratitelja franšize treći nastavak ne smatra pravim nastavkom, nego remakeom filmova iz osamdesetih, što je u potpunosti opravdano. Melissa McCharty i Kate McKinnon tek su blijeda slika Murraya i Aykroyda, ako se pri tom ne spominju i isprane šale koje nas prate kroz čitav film. Lov na duhove kao da je u potpunosti stavljen u drugi plan i čitava radnja je cijelo vrijeme nedorečena i forsirana. Zbog toga se nadamo kako će Reitman ponovno uzeti ghost attractor u svoje ruke i vratiti duh originalnih Ghostbustersa u naša srca i domove da se s pravom možemo pitati:’’Who you gonna call?’’