Prva igra u trilogiji koja kombinira strategiju na poteze i RPG elemente, The Banner Saga, izašla je prije tri godine. Nezavisni razvojni tim Stoic Studio je napravio predivan, rukom crtan i animiran svijet s izuzetno zanimljivom pričom o njegovoj propasti koja korijene vuče iz nordijske mitologije te je uz to na zanimljiv način predstavio borbu. Prošle je godine izašao drugi nastavak, a za treći se Stoic opet okrenuo Kickstarteru za prikupljanje sredstava za razvoj.


Banner Saga 3 je na pola puta do uspjeha

Kickstarter projekt za Banner Sagu 3 započeo je jučer, a u vrijeme pisanja (nešto više od 30 sati nakon početka) prikupljena je 101 tisuća američkih dolara od traženih 200 tisuća. Kako kampanja traje još 41 dan, Stoic će sigurno bez problema prikupiti dovoljno sredstava za razvoj igre.

Stoic je za prvu igru također tražio i dobio podršku od igraće zajednice na Kickstarteru, a budući da su im i kampanja i igra bile uspješne tim je zaključio kako ne moraju zajednicu uključiti u razvoj druge igre. Nedavno su priznali kako je to bila pogreška i kako smatraju da je to razlog lošije prodaje nastavka, zbog čega su se odlučili opet upustiti u crowdfunding avanturu.

Banner Saga 3 bit će posljednja igra koja će zaključiti priču koja se proteže kroz sve tri igre, a iako nema još točno određenog datuma Kickstarter stranica spominje prosinac 2018. godine za isporuku gotovog proizvoda. Ako želite podržati razvoj ove igre zaputite se na stranice projekta, a ako želite više informacija o originalnoj Banner Sagi i Banner Sagi 2 posjetite službene stranice. Obje igre su veoma dobro napravljene i dostupne na PC-u, konzolama i mobilnim platformama ako vam u životu treba kombinacija taktiziranja i odlične priče.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *