Gears fanovi, nadamo se da ste već označili 11. listopad jer tada nam izlazi četvrti nastavak Gears Of War serijala. Prošlo je gotovo godinu dana od kada je Gears Of War 4 prikazan na E3 sajmu. Novi nastavak predstaviti će novo poglavlje jedne od najuspješnijih franšiza s Xbox konzola u kojemu ćemo pratiti avanture novih protagonista u borbi protiv horda neprijatelja popraćene specifičnim grafičkim tonom te litrama krvi, koje su postale zaštitni znak serijala. Iz tvrtke The Coalition koja stoji iza nadolazećeg naslova najavljuju brutalnu akciju, uzbuđujuću kampanju, unaprijeđeno multiplayer iskustvo te moćnu vizualnu prezentaciju pogonjenu Unreal 4 sustavom. Od 18. travnja svi koji su kupili Gears Of War: Ultimate Edition za Xbox One ili Windows 10 platformu moći će zaigrati beta verziju novog nastavka.


Što želimo od novog Gears Of War 4?

Ono što je najavljeno te sve što smo vidjeli kroz trailere i gameplay prezentacije uistinu nam se sviđa, no ovdje želimo spomenuti neke “sitnice” koje bi rado vidjeli u novom nastavku. Riječ je o nekim unaprijeđenjima, promjenama ili ponovnim uvođenjem izgubljenih modova. Smatramo da bi upravo takve izmjene mogle dati ono potrebno da novi Gears Of War bude još bolji od svojih već vrlo dobrih prethodnika.

Novi Gears of War 4


Bolja Single player kampanja

Znamo dakle da su Marcus i Delta smijenjeni te će biti predstavljeni novi likovi i protagonisti, no ako je išta do sada u Gears Of War serijalu falilo to je poštena priča. Na česte zamjerke bivši direktor Cliff Blezinski često je odgovarao da “Gears nije Shakespeare”. Prvi nastavak sadrži nepovezanu i nespretnu naraciju, drugi je pokušao popraviti situaciju uvođenjem naglih prijelaza iz akcije u nešto mirniji pregled onog što se oko naših likova dešava, gdje je treći ponovno isto ugušio s još više fokusa na bombastične scene i neprestano napucavanje. Ono što bismo voljeli vidjeti od novog naslova jest Single player koji nije toliko napumpan mačo klišejima poput jednog The Expendables filma već sadrži koliko toliko dublju poantu.


Nama oružja nikad dovoljno

Gears Of War jedna je od najboljih, najopakijih i najinteresantnijih video igara kada je riječ o ingame oružjima. Mulcher, Torque Bow, Hammer Of Dawn, One Shot, Lancer i mnoga druga vrlo inovativno dizajnirana oružja oduvijek su bila bitna za cijeli serijal. Upravo će se cijeli arsenal prethodnih naslova vratiti u uporabu i u nadolazeći nastavak, no ono što želimo jest da definitivno vidimo još novih otkačenih naprava ovoga tipa!


Povratak popularnog Horde moda

Horde mod je bio toliko popularan u Gears Of War 2 i 3 nastavcima da se može složiti i lista igara koje su upravo isti i prekopirali u svom sadržaju. Ne znamo koliko se može već odličan mod unaprijediti, no ono što se nadamo jest da će ga novi developeri zadržati u već poznatoj formi.

Klasa s bržim kretnjama

Dosadašnji C.O.G. te Locust inačice vrlo su zabavni i igrivi kroz Multiplayer dio igre no nekad se čine prilično spori pri kretanju. Ne kažemo da bi trebalo u potpunosti izmjeniti ili ubrzati kretanje vašeg lika u igri niti ubrzati tempo borbe, no bilo bi možda interesantno kada bi se uvela i neka nova klasa koja bi prezentirala brži sistem kretanja u zamjenu za nešto manje otpornosit ili zdravlja.

Novi Gears of War best buds


Bolji sustav borbe vozilima

Vozila u shooter igrama uvijek su škakljiv potez. Dok su neki poput Halo igara u tome uspjeli, neki drugi poput recimo Medal Of Honor: Warfighter naslova i ono malo što su pokušali prezentirati nisu dobro odradili. Vozila u Gears Of War serijalu raznovrsna su mješavina svega i svačega, no isto tako ne uvijek i ugodno iskustvo. Tako je vožnja Brumak ili Silverback vozila vrlo zabavna dok je upravljanje ATVom ponekad nespretno i teško za kontroliranje. Voljeli bi da se igra pozabavi s nekim poboljšanjima ukoliko se upuste u pokoji naglasak na borbu vozilima.


Za sada sve što nam preostaje jest hype

Sve nabrojano prije svega osobne su želje moje malenkosti. Iako sam friški igrač Gears Of War serijala kojeg nisam pratio u prošlosti, vrlo dobra Ultimate Edition verzija za Xbox One natjerala me je da nešto dublje uronim u cijeli univerzum kojeg nudi svojim fanovima. Nadam se doduše da ste barem u nekim od ovih stavki pronašli nešto s čime biste se i sami složili, a sada sve što nam još do bete preostaje jest hype koji se postepeno pojačava kako se približava izlazak ovog već zagarantiranog hit naslova!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *