Pozdrav Spartanci! Ako još to niste uvidjeli, Halo 5: Guardians igra je zamišljena na način da se neprestano mijenja. Za razliku od igara u kojima je potrebno kupovati kojekakve sezonske pristupnice kako bi se mogao skinuti nadolazeći DLC odnosno dodatni sadržaj, 343 Studios – razvojni tim najnovije Halo igre, odlučio nas je vratiti u dobra stara vremena.


Halo 5: Guardians plaćate samo jednom

Halo 5: Guardians funkcionira na način da nakon što igru kupite jedino što (ne)morate činiti jest pravim novcem kupovati virtualne pakete nazvane Requisitions unutar kojih možete dobiti kozmetičke izmjene za vašeg Spartanca ili pak iskoristive kartice sa raznim poboljšanjima vaših ingame performansi. Ne brinite, jer i ovo možete odraditi s virtualnom valutom koju dobivate igrajući te podizanjem vlastitog levela.  Sav ostali nadolazeći sadržaj poput novih Multiplayer mapa, oružja, modova razvojni tim automatski kroz zakrpe uvodi u vašu igru – potpuno besplatno! I to nas dovodi do nedavno izdanog dodatka nazvanog Hammer Storm. Dakle poput onih prijašnjih, i ovaj se je dodatak automatski kroz nadogradnju skinuo putem vaše internet veze i implementirao u vašu kopiju igre a sa sobom donio pregršt noviteta.

Novi Multiplayer modovi: Grifball, Assault i Fiesta

Tim je predstavio tri moda koja su doživila svoju ponovnu nešto izmjenjenu implementaciju u igru. Od sada možete zaigrati ludu kombinaciju hokeja i mlataranja golemim čekićima kroz Grifball, zaigrati ragbi kroz Assault ili pak rulet kojeg pruža Fiesta. Kažemo ponovnu implementaciju iz razloga što je Assault već od ranije poznat iz starijih Halo naslova dok su druga dva moda iz njega i proizašla.

Nova mapa pod imenom Torque

Halo 5: Guardians već nas je obasipao novim mapama od kada je izašao na tržište tako da je bilo teško za vjerovati da se isto neće ponoviti i sada. Torque je velika simetrična mapa idealna za Assault ili Capture The Flag modove. Pomični klipovi na bočnim stranama mape ključne su pozicije za ostvarivanje kontrole nad protivničkim timom.

Nova oružja

Takozvani Gravity Hammer, popularno već nazvan Thorov čekić novo je oružje koje se koristi za blisku borbu. Dovoljan je jedan udarac da usmrtite neprijatelja što ga čini vrlo ubojitim oružjem. Uvedeno je i još jedno nostalgično oružje kao što je ranije učinjeno sa Halo 2 Anniversay poluautomatskom puškom. Radi se o izvornom pištolju iz originalne Halo Combat Evolved igre. Ovaj pištolj zaintrigirat će sve one malo preciznije jer potrebna su samo tri hica u glavu da oborite suparnika.

Novi Requisitions paketi

Navedeni virtualni paketi koje možete kupovati unutar igre također su dobili svoj update te se sada u njima može pronaći mnoštvo novih kozmetičkih predmeta poput oklopa, kaciga, emblema, vizira takozvanih assassination animacija i slično.

Nove Forge mogućnosti

Nove mehanike koje su predstavili modovi Grifball i Assault unijele su nove mogućnosti unutar Forge opcije. Za sve vas koji još nisu ispprobali Forge sada je pravi trenutak. Naime Forge je dio igre u kojem možete kreirati vlastite mape za multiplayer igranje te odrediti koji će se sve modovi na njima moći igrati. Ukoliko su vaše kreacije uspješne možete čak dobiti i čast da se iste priznaju službeno od strane razvojnog tima te se nađu na popisu službenih mapa koje inače možete zaigrati kada ulazite u partiju. Forge pruža opcija više nego ikada do sada te će sigurno pobuditi arhitekta u vama!

Stoga, otpuhnite prašinu sa svoje konzole, upalite Halo 5: Guardians, nabavite novu zakrpu i iskoristite sve navedene pogodnosti!
Za više detalja posjetite službene stranice na http://news.xbox.com.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *