Prije desetak dana, u San Franciscu, predsjednik Xbox kompanije Phil Spencer potvrdio je nastojanja tvrtke za dovođenjem naisčekivanijih ovogodišnjih igara na svoje konzole te Windows 10 platformu. Tako ćemo uskoro imati priliku igrati igre za Xbox One i na PC-u i to sve od reda dugo iščekivani nasolovi.


Xbox Live – jedna igra za Xbox One i Windows 10

Nakon što je u prodaju puštena Gears of War: Ultimate Edition, nanizalo se je još podosta naslova koje nestrpljivo isčekujemo na Xbox One konzolama, poput Quantum Break igre, nove Forze, Killer Instinct tabačine i još mnogih drugih naslova. Ono što je interesantno jest činjenica da se većina ovih igara mogu zaigrati i na Windows 10 platformama općenito, odnosno i na PC-u.

“Ovdje u Xbox stožeru vjerujemo da bi igrači morali moći igrati igre na uređajima kojima oni to i žele činiti.”, kazao je Spencer. “Omogućavanje igranja igara simultano na Xbox konzolama i PC računalima kroz našu Xbox Live uslugu prvi je korak ka pružanju usluge igračima da svoje omiljene naslove igraju bilo gdje unutar ovog zatvorenog kruga kojeg pokušavamo upogoniti.”

Što ćemo moći igrati na Xbox One i Windows 10 platformi?

Dark Souls III – Od 12.04. na Xbox One konzoli moći ćemo zigrati ovo mračno putovanje kroz koje ćemo razotkrivati tajne unikatnog i prelijepog svijeta kojeg je kreirao Hidetaka Miyazaki iz studija Bandai Namco. Mislim da se o Dark Souls serijalu nema što puno reći s obzirom da su prijašnji naslovi već dobro poznati gaming zajednici.

Forza Motorsport 6: Apex – Ovog proljeća, kao zasebna inačica, ovaj Forza naslov dolazi na Windows 10 platformu te će omogućiti igračima da iskuse što čini ponajbolju trkaću franšizu koju su do sada mogli igrati samo Xbox vlasnici. Dodatni ugođaj doprinjeti će DirectX 12 pogon koji bi trebao pružiti 4K rezoluciju. Ovaj naslov najavljen je kroz Porsche Expansion Pack za već igrivi Forza Motorsport 6 na Xbox One konzoli koji pruža modele Porsche automobila kroz svoju 60 godina dugu povijest.

Gears of War: Ultimate Edition – Verzija za Windows 10 puštena je u prodaju 01.03. te po prvi put dostupna u potpunoj prepravljenoj Remaster ediciji. Igra je također pogonjena DirectX 12 sustavom koja omogućava navedenu 4K rezoluciju, neograničen refesh rate te podršku za tipkovnicu i miš.

Killer Instinct: Season 3Microsoft Studios u suradnji s Iron Galaxy tvrtkom najavio je čak osam novih boraca koji se pridružuju Killer Instinct igri 29.03. na Xbox One te Windows 10 platformi. Prva četiri već su prikazana te je riječ o likovima Kim Wu i Tusk, zatim Arbitera iz Halo serijala te Rasha iz Battletoads igre.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition – Jedan od najboljih indie naslova dobija svoj Definitive Edition. Microsoft je najavio da će isti dobiti neki novi do sada još neviđeni sadržaj poput nove priče, okoline za istraživanje, mogućnost promjene težine itd. Ova verzija dostupna je na Xbox One konzoli te Windows 10 platformi od 11.03.

Quantum BreakRemedy Entertainment prikazao je ovu već dugo očekivanu igru i na Windows 10 platformi pogonjenu DirectX12 sustavom. Svi oni koji prednaruče igru za Xbox One konzolu putem Xbox Storea dobiti će istu igru i za Windows 10 platformu, odnosno PC. Igra će biti dostupna 05.04. za preuzimanje.

Tom Clancy’s The Division – Za kraj, najočekivanija igra ovog proljeća izašla je 08.03. Ubisoftovu verziju postapokaliptičnog svijeta u kojemu je potrebno spašavati populaciju od ubojitog virusa već posjećuju milijuni “agenata divizije” u pokušaju da prikupe što bolju opremu potrebnu za preživljavanje. U pripremi je i naša recenzija ovog instantog hita, a detaljan gameplay možete popratiti četvrtkom svakog tjedna u večernjim satima putem Riverstone.tv Twitch kanala na kojem osobno igram i komentiram igru kroz live stream. Twitch profil možete posjetiti na http://www.twitch.tv/f1uman.

Xbox kontroler na poklon uz Oculus Rift

Dolazi nam i Minecraft Oculus Rift podrška. Microsoft i Mojang ovog proljeća udružili su se s Oculus tvrtkom te donose podršku igranja Minecraft: Windows 10 Edition igre s Oculus Rift uređajem za predočavanje virtualne stvarnosti! Moći ćete igrati u ovom već poznatom kreativnom svijetu u potpunom 3D okruženju koristeći Xbox kontroler koji će biti poslan svakom Oculus Rift kupcu kao poklon.

Za potpunu listu nadolazećih igara kako i novih funkcija koje će biti dodate u Xbox App aplikaciju na Windows 10 platformi posjetite službene Xbox stranice na http://news.xbox.com.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *