Krajem prošle godine u Taipeiu ASUS je najavio novu matičnu ploču u Maximus seriji, ovaj puta baziranoj na Z170 Express čipsetu. Prema očekivanjima, Maximus VIII je matična ploča punog ATX formata, opremljenim ekskluzivnim i vrlo učinkovitim CrossChill EK sustavom hlađenja, Aura RGB osvjetljenjem, posebno dizajniranim Republic of Gamers oklopom za estetiku i krutost ploče te najnovije komponente i tehnologiju raspoloživu na tržištu poput 5-Way Optimizationa, Intel Gigabit Etherneta i LANGuarda između ostalog.

asus rog maximus 8 cijena


Maximus VIII Formula dolazi ekskluzivno sa LGA 1151 procesorskim podnožjem te je zbog toga prilagođena za maksimalno iskorištavanje nove šeste generacije Intelovih procesora pod kodnim imenom Skylake, kao i DDR4 memorije. Zvučni sustav je također ojačan te prilagođen potrebama igrača, a oslanja se na provjereni SupremeFX 2015 čip visoke rezolucije te općenite kvalitete zvučne slike.

Mrežno povezivanje jedna je od spomena vrijednih mogućnosti novog Maximusa, budući da dolazi sa 2×2 802.11ac Wi-Fi povezivanjem koje podržava podršku za bežično multi-user spajanje (MU-MIMO).

CrossChill EK je hibridno rješenje za hlađenje zrakom ili vodom

maximus 8 hrvatska

U cilju kreiranja rashladnog sustava za potrebe igrača i to najboljeg u klasi, Republic of Gamers inženjeri su se udružili sa stručnjacima iz EK Water Blocks te stvorili CrossChill EK, ekskluzivno za Maximus VIII matičnu ploču. Ovaj blok za hlađenje odlikuju vrhunske performanse te visokoučinkovit kanal od bakra koji zbog svojih svojstava vođenja topline osigurava učinkovito hlađenje. Moguće je koristiti zrak ili vodu. Kada se radi o hlađenju zrakom, CrossChill EK je trenutačno spreman za rad te nije potrebno nikakvo dodatno znanje ili oprema. Ovaj ekskluzivni rashladni blok je također opremljen standardnim G1/4 priključcima za cijevi, zbog čega je kompatibilan sa gotovo svim postojećim rješenjima za hlađenje vodom trenutačno raspoloživih na tržištu. Za kraj ćemo samo navesti da zahvaljujući CrossChill EK sustavi MOSFET tranzistori rade na 20°C nižoj temperaturi.

Privlačna estetika i krutost zaokružuju vrlo pozitivne dojmove

Maximus VIII Formula dolazi i sa potpuno novom Aura RGB LED tehnologijom za osvjetljenje, kao i posebnim Republic of Gamers oklopom. Za osvjetljenje ključnih dijelova ploče zaduženo je 28 RGB LE dioda koje svojom svjetlošću krase MOSFET poklopac, dio oko PCI Express utora te Republic of Gamers logo.

maximus viii formula cijena

Zahvaljujući integriranom Aura RGB priključku, nema potrebe za korištenjem kompliciranih eksternih RGB kontrolera. Integrirani priključak za LED trake i priloženi produžni kabel korisniku omogućavaju da brzo i lako osvijetli svoje računalo za potrebe LAN druženja čime će se definitivno izdvojiti jarkim bojama i svjetlosnim efektima. Maximus VIII matična ploča opremljena je četveropinskim priključkom za standardne 12V RGB LED trake.

Sve je to divno i krasno, no bez posebnog Aura lighting control softvera čitava stvar bi djelovala isprazno. Ovim softverom omogućeno vam je upravljanje svim ugrađenim RGB LE diodama, bilo da se radi o predinstaliranim ili naknadno dodanim, koje možete savršeno sinkronizirati. Aura softver također ima opciju promjene boje LED osvjetljenje ovisno o ritmu glazbe, a može se podesiti i tako da se boja mijenja u ovisnosti o temperaturi procesora!

maximus 8 formula specifikacije

Novodizajnirani Republic of Gamers oklop štiti Maximus VIII Formula matičnu ploču na način da sprječava utjecaj topline s grafičke kartice na komponente matične ploče, čime se primjetno osiguravaju niže temperature i stabilniji rad čitavog sustava. Estetski dojam je također vrijedan spomena, dok čelično elektro galvanizirano ojačanje smješteno sa stražnje strane matične ploče dodaje na krutost iste, što je bitno kada se koriste teži hladnjaci za procesor ili više grafičkih kartica.

Osigurajte pobjedu u igrama: 5-Way Optimization, SupremeFX 2015, Intel LAN i LANGuard

Maximus VIII Formula nastavlja na ROG tradiciju te donosi najbolje performanse, najlakše overclockanje, kao i nagrađivani UEFI BIOS koji je vrlo lak i intuitivan za korištenje.

Korisnik ne mora biti informatički guru kako bi izvukao maksimum iz Maximus VIII Formula matične ploče budući da 5-Way optimizacijska tehnologija automatski obavlja sva kompleksna podešavanje i donosi instantno poboljšanje performansi. Ova ekskluzivna tehnologija dinamički optimizira ključne parametre Maximus VIII Formula sustava u realnom vremenu u odnosu na to što korisnik u određenom trenutku čini, čime se postižu maksimalne performanse procesora uz manje potrošnje električne energije. 5-Way Optimization omogućava da računalo bude idealno podešeno za igranje, zabavu, posao, surfanje ili bilo što drugo i to samo jednim klikom.

maximus 8 formula u hrvatksoj

Audio sustav kojim je opremljena Maximus VIII Formula matična ploča isporučuje kristalno čist zvuk u igrama zahvaljujući SupremeFX 2015 čipu. SupremeFX donosi najbolje gaming audio izlaze i ulaze, posebnu zaštitu od svih vrsta interferencija i kolekciju pažljivo izabranih audio komponenti koje ispunjavaju čak i profesionalne standarde kao što su ESS ES9023P digitalno-analogni konverter (DAC) sa Hyperstream tehnologijom, ultra-low-jitter clock, Nichicon kondenzatori i 2V RMS pojačalo za slušalice. Sonic SenseAmp tehnologija automatski prepoznaje bilo koje slušalice sa impedancijom od 32 do 600 Ohma i vrši automatsku optimizaciju audio sustava.

Za vrhunski doživljaj prilikom igranja online igara zadužen je najnoviji Intel Ethernet (I219-V) Gigabit LAN adapter koji osigurava maksimalan protok i apsolutno najniži lag. Dvostruka prednost spomenutog LAN adaptera ogleda se u manjem opterećenju procesora i izuzetno visokom protoku za TCP i UDP mrežni promet tako da sustavu ostaje više snage za igranje. LAN port je zaštićen ekskluzivnom LANGuard tehnologijom koja dodatno osigurava stabilnost što se konekcije tiče.

Najsuvremenije mogućnosti za povezivanje: NVM Express U.2 i M.2, USB 3.1 Type-A/C kao i 802.11ac Wi-Fi

Uz Maximus VIII Formula ploču, igrači imaju mogućnost biti u korak sa NVMe revolucijom i iskorištavati pun potencijal najnovijih i najbržih SSD uređaja. Tu su U.2 i M.2 priključci koji donose brzinu transfera do 32 Gbps.

Ugrađeni USB 3.1 Type-A i reverzibilni USB 3.1 Type-C portovi korisnicima Maximus VIII Formula ploče osiguravaju brzinu i udobnost prilikom korištenja, dok ekskluzivna ASUS USB 3.1 Boost tehnologija pruža dodatno ubrzanje USB 3.1 portovima. Kako bi se postigla maksimalna brzina kada je u pitanju bežična veza, Maximus VIII Formula matična ploča je opremljena integriranim 802.11ac Wi-Fi adapterom sa vanjskom antenom koja ima 2×2 dizajn (2 odašiljača i 2 primatelja signala) i dual-band podršku (2.4GHz i 5GHz).

Processor/CPU socket LGA1151 socket for 6th-generation Intel® Core i7 / i5 / i3 / Pentium® / Celeron® processors
Chipset Intel® Z170 Express
Memory 4 x DIMMs, up to a maximum of 64GB, DDR4 3733 (OC)

Intel Extreme Memory Profile (XMP)

Expansion slots 2 x PCIe® 3.0 x16 slots (single at x16, dual at x8/x8 mode)

1 x PCIe® 3.0 x16 slot (maximum at x4 mode)

3 x PCIe® 2.0 x1 slots

Graphics (VGA) Integrated Intel® HD Graphics processor

DisplayPort 1.2 with maximum resolution of 4096 x 2034 at 60Hz

HDMI with maximum resolution of 4096 x 2160 at 24Hz

Intel® InTru™ 3D / Quick Sync Video / Clear Video HD Technology / Insider™

Multi-GPU Two-way/quad-GPU NVIDIA® SLI™ and AMD three-way/quad-GPU CrossFireX™ technology
Storage 1 x U.2 (supports PCIe® 3.0 x4 NVM Express storage)

1 x M.2 Socket 3 with M Key, supports 2242/2260/2280/22110 devices

2 x SATA Express

8 x SATA 6.0 Gbps (4 shared with SATA Express)

Networking/LAN Intel® I219-V Gigabit LAN and ASUS LANGuard
USB 2 x USB 3.1 (1 x Type-A; 1 x Type-C)

10 x USB 3.0 ports (6 on back panel, 4 mid-board)

4 x USB 2.0 ports (mid-board)

Audio ROG SupremeFX 2015 8-channel high-definition audio

– ESS® ES9023P high-definition DAC

– 2VRMS Headphone Amp into (32-600 ohms)

– SupremeFX shielding technology

– Sonic SenseAmp

– Jack-detection, multi-streaming, front-panel mic jack-retasking

– Optical S/PDIF-out port on back panel

Dimensions / form factor ATX, 12.0 x 9.6in (30.5 x 24.4cm)

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *